четвер, 17 червня 2021 13:13

"Ті, хто покривали в МВС, мають піти" - у Раді згадали про Катерину Гандзюк

"Ті, хто покривали в МВС, мають піти" - у Раді згадали про Катерину Гандзюк
Сьогодні Катерині Гандзюк мало б виповнитися 36 років.

У Верховній Раді нагадали про громадську діячку Катерину Гандзюк, яку три роки тому облили сірчаною кислотою й вона померла від опіків.

На засіданні парламенту у вівторок біля трибуни зібралися депутати з різних фракцій.

"У 34 роки викривачку корупції, працівницю Херсонської міської ради облили кислотою. Після цього вона померла. Я знав її особисто. Найприкріше, що друзям Катерини Гандзюк довелося боротися за те, щоб ті, хто замовляв убивство, зрештою опинилися на лаві підсудних.

І зараз над паном Менгером попри те, що досі дехто хоче брати його на поруки, триває судовий процес. На жаль, справа Катерини є винятком. Бо це мало не єдина справа, яка дійшла до суті. Я не запрошуватиму підвестися й ушанувати хвилиною мовчання. Тому що Катя була надзвичайно веселою людиною. Вона хотіла б, щоб ми боролися.

Звертаюся з величезним проханням до Верховної Ради. Ті, хто покривали в Міністерстві внутрішніх справ, мають піти", - сказав народний депутат Ярослав Юрчишин.

Він був у футболці з написом: "Хто замовив Катю Гандзюк?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кива хоче взяти на поруки підозрюваного у вбивстві Гандзюк

Громадська діячка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року.

За три місяці до цього в Херсоні її облили сірчаною кислотою. Жінка зазнала хімічних опіків.

6 червня 2019-го виконавців злочину засудили. Також у справі про вбивство фігурують раніше засуджений Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Владислав Мангер та Ігор Павловський, колишній помічник народного депутата Миколи Паламарчука.

Павловський уклав угоду зі слідством і дав свідчення у справі щодо ймовірних замовника й організатора злочину - Мангера й Левіна.

16 жовтня торік Приморський райсуд Одеси виніс йому вирок. Павловського визнали винним у приховуванні злочину. Присудили два роки позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробним терміном - один рік.

Зараз ви читаєте новину «"Ті, хто покривали в МВС, мають піти" - у Раді згадали про Катерину Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути