вівторок, 11 травня 2010 16:54

Тернополян ДАІ не пустила на мітинг у Київ (ФОТО)

Дві сотні активістів Блоку Юлії Тимошенко пікетували 11 травня обласну міліцію Тернополя. Скаржилися на те, що напередодні вночі їм не дали можливості поїхати в Київ.

Керівник обласного осередку партії "Батьківщина", нардеп Василь Деревляний розповів Gazeta.ua, що раніше з подібними поїздками проблем не було.

"Ми планували повезти в Київ 500 осіб - 12 автобусів. Укладали договір з перевізником. Перевізники брали відповідний "корєшок" на поїздку в ДАІ і поїздка відбувалася. Цього ж разу "даішники" почали вставляти перевізникам палки в колеса. Шукати зачіпок. Мовляв, там крісло не так стоїть, там бамбетель не так поставлений", - обурився він.

Після того як жодному перевізнику не дали можливості законним шляхом вести агітаторів в Київ, кілька автобусів вирішили поїхати самовільно.

"Виїхали автобуси з Чортківського та Борщівського районів. Той, що з Чорткова зупинили на Гусятинщині - на кордоні області. Без жодних пояснень загнали транспорт на штрафмайданчик. За автобусом з Борщова ДАІ взагалі влаштувало переслідування, так ніби там їхали якісь бандити. Його також зупинили і відправили на штрафмайданчик", - поділився Деревляний.

На мітингу перед обласним управлінням Міністерства внутрішніх справ "бютівці" вимагали в головного міліціонера Василя Поліщука дати "зелену дорогу" на Київ або подати у відставку. Активісти заявляли, якщо міліція і надалі в подібному режимі чинитиме тиск на опозиціонерів, то наступні акції протесту вони влаштують на центральних автотрасах області, таким чином перекривши на них рух.

Пікет "бютівців" біля обласної міліції тривав менше години. Активісти скандували - "Геть Поліщука", "Ганьба!", "Міліція з народом", "Зелену дорогу на Київ", "Янукович, твоя мрія — чумайдан, вокзал, Росія".

Зараз ви читаєте новину «Тернополян ДАІ не пустила на мітинг у Київ (ФОТО) ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути