четвер, 03 листопада 2011 18:23

Тернопільські чиновники протестували проти жебрацької зарплати
7

Фото: Фото: Андрій Янович

Держслужбовці Тернопільської області змушені за власні кошти купувати канцелярію, аби виконувати свою роботу. Окрім того, керівництво з метою економії коштів змушує їх йти у відпустку за власний рахунок.

Про це на мітингу під Тернопільською облдержадміністрацією заявив голова обласної профспілки працівників держустанов Степан Стефанишин.

„Якщо проаналізувати, то навіть в часи кризи держслужбовець реально заробляв більше, аніж зараз. Теперішня зарплата середнього службовця – на рівні мінімальної. Щовесни і щоосені їхніми руками влада прибирає парки і сквери. Тепер же багатьох з нас змушують підписувати заяву „за власний рахунок", хоч бери і вже зараз Новий рік святкуй", — заявив Стефанишин.

Представник профспілки освітян Євген Рій розповів, що в проекті бюджету на 2012 рік уряд вирішив зекономити на освіті.

„Знаючи з досвіду, скажу, що, перш за все, знімуть гроші з статті „енергоносії" – відповідно наші діти будуть мерзнути, а також економитимуть на дитячому харчуванні – діти залишаться голодними. В той же час на вертольотні майданчики в них гроші є", — заявив Рій.

Мітингувальники проскандували гасла „Депутату – тернопільську зарплату", „Бюджет України для Народу України", „Терпець має кінець".

Представники адміністрації до людей не вийшли, і ті розійшлися.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільські чиновники протестували проти жебрацької зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути