Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2012 15:11

Тепер за паління у під'їздах і таксофонах можна отримати штраф до 10 тисяч гривень
5

Фото: Фото: Сергій Старостенко
Під Верховною Радою пройшла акція з викидання попільничок

Депутати прийняли закон щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів.

"За" таке рішення проголосувало 368 нардепів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіціанти вимагають прийняття закону про заборону куріння

Законом забороняється паління тютюнових виробів у приміщеннях та на території закладів охорони здов'я, навчальних закладів, на дитячих майданчиках, на території закладів фізичної культури і спорту, у підземному переході. Крім того, документ передбачає виділення 10%  від загальної площі приміщення для спеціального місця для паління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підхід — зменшити паління через зменшення реклами сигарет — апріорі хибний"

Власник, або орендар приміщення має обладнати цю територію витяжкою, чи вентиляцією.

Окрім того, за законом тепер не можна курити: у ліфтах і таксофонах, у під'їздах житлових будинків, транспорті загального користування, що використовується для перевезення пасажирів, у приміщеннях закладів ресторанного господарства, приміщеннях культурного призначення у приміщеннях органів державної влади, органів місцевого самоврядування та інших держустановах, на стаціонарних обладнаних зупинках.

Забороняється, окрім спеціально відведених місць, куріння у приміщеннях підприємств, установ, та організацій всіх форм власності, у приміщеннях готелів, та аналогічних засобів розміщення громадян, у приміщеннях гуртожитків, в аеропортах та на вокзалах.

Передбачено штраф за розміщення попільнички або куріння у приміщеннях закладів ресторанного господарства - від 1 до 10 тисяч гривень.

В четвер о 10-30 відбулася акція "Чемпіонат з кидання попільничок у смітник історії". Організатори – Київська асоціація офіціантів та громадські активісти – у такий спосіб закликали депутатів прийняти у другому читанні законопроект № 9474, розгляд якого заплановано на 24 травня. Законопроект має на меті звільнити приміщення закладів громадського харчування – кафе, бари, ресторани – від куріння та захистити професію офіціанта від дискримінації. Переможець отримає 10-кілограмовий кошик з фруктами та плюшевого ведмедика-офіціанта. Змагання проходили на майданчику перед Верховною Радою.

Зараз ви читаєте новину «Тепер за паління у під'їздах і таксофонах можна отримати штраф до 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути