пʼятниця, 01 лютого 2019 14:18

Тему мов педалюють ті, хто нічого не робить для економіки - Тарута

Тему мов педалюють ті, хто нічого не робить для економіки - Тарута
За рік до виборів теми мови, релігії та історичної пам'яті не потрібно піднімати в суспільстві, вважає лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута. Фото: politeka.net

Україні необхідно поліпшити економічні показники, а також повернути мир на Донбас. Питання ж гуманітарного порядку, як, наприклад, використання мов, не є першорядними.

З такою заявою в ефірі телеканалу NewsOne виступив народний депутат України, кандидат у президенти, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута.

"За рік до виборів теми мови, релігії та історичної пам'яті взагалі не потрібно піднімати в суспільстві. Це роблять політики, які нічого не роблять для економіки, для забезпечення безпеки в країні. Вони починають маніпулювати емоціями людей. Ми бачимо, як надмірно акцентують увагу на томосі. Робите добру справу? Робіть її тихо. Адже це їхнє завдання - об'єднувати українців на засадах духовності, а не використовувати це в своїх політичних цілях", - зазначив Тарута.

Лідер "Основи" також озвучив позицію партії, яку він представляє, стосовно питання використання мов в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарута висунув гасло: "Без Порошенка в один тур!"

"Ми в партії "Основа" вважаємо, що в Україні має бути одна державна мова - українська. Також має бути дві офіційні мови - російська й англійська. Русский - тому що в Україні 62 відсотки населення - російськомовні. Хочемо ми цього чи ні, віримо в це або не віримо, саме такі дані показує соціологія. І не тільки українська, а й німецька, американська. Це потрібно поважати. А через культуру прищеплювати знання англійської мови. Адже сьогодні світ глобалізується, економіка інтегрується. В цьому відношенні показовий приклад у Сінгапура. Більш того, потрібно задуматися і про китайську мову. Адже Китай буде в першій трійці найсильніших економік, а то й № 1 у світі. А це обіцяє величезну кількість можливостей, у тому числі інвестиційних. Тому потрібно створювати умови, щоб в Україні можна було вивчити китайську мову", - заявив Сергій Тарута.

Корупція є наслідком неефективної системи державного управління в Україні, де у чиновників колосальні повноваження, вважає Сергій Тарута. "Я подав проект закону до Верховної Ради. Запропонував обмежити неконституційні повноваження президента. На сьогоднішній день є 343 законодавчих норми, які не належать до повноважень президента, але які гарант узурпував".

Зараз ви читаєте новину «Тему мов педалюють ті, хто нічого не робить для економіки - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути