середа, 03 лютого 2021 13:30

Телеканали Медведчука отримували гроші з окупованих територій

Телеканали Медведчука отримували гроші з окупованих територій
Телеканали здійснюють системну діяльність, спрямовану на реалізацію вигідних Росії наративів. Фото: "Радіо Свобода"

Телеканали "112", ZIK і NewsOne, пов'язані з кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком, фінансуються з компанії в окупованому районі Луганської області. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в РНБО та СБУ.

Фінансування йде з ТОВ "Торговый дом "Донские угли", куратором якого є Медведчук.

ЗМІ повідомляє, що правоохоронці встановили - кошти від "Торговый дом "Донские угли" частково скеровуються для фінансування деструктивної діяльності телеканалів "112", ZIK і NewsOne.

Телеканали здійснюють системну діяльність, спрямовану на реалізацію вигідних Росії наративів щодо легалізації військової агресії на Донбасі та легітимізації окупації Криму, а також на дискредитацію внутрішньої та міжнародної політики України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На літаки Медведчука й Козака наклали санкції - ЗМІ

Правоохоронці також підозрюють, що представники "Донских углей" разом з ДП "Торговий дім "Східний Енерго-Альянс", так званим Міністерством доходів і зборів ЛНР та іншими незаконними утвореннями створили злочинний механізм придбання кам'яного вугілля, видобутого в окупованих районах Луганської області, його реалізації енергогенерувальним компаніям РФ зі сплатою до "бюджету" бойовиків. Та подальшого використання отриманих прибутків для терористичних актів, а також підтримання діяльності ЛНР.

З огляду на все це, СБУ 2 лютого відкрила кримінальне провадження за статтею "Фінансування тероризму".

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років.

Вони передбачають, зокрема, блокування активів, обмеження торговельних операцій, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі країни, повідомив Офіс президента.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Зараз ви читаєте новину «Телеканали Медведчука отримували гроші з окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути