середа, 11 травня 2011 10:35

Телефонний терорист з Осло двічі "мінував" полтавський нічний клуб

Телефонний терорист з Осло двічі "мінував" полтавський нічний клуб

Правоохоронці Полтавської області затримали підозрюваного у "телефонному тероризмі", який двічі повідомляв про замінування одного з нічних клубів міста.

Як повідомляє Управління зі зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України в середу, в лютому нинішнього року на спецлінію "102" міліції Полтави двічі надходили анонімні повідомлення про те, що один з розважальних закладів міста заміновано. За обома повідомленнями були проведені ретельні перевірки, проте факти "замінування" не підтвердилися.

Оперативники встановили, що обидва повідомлення надійшли з міста Осло (Норвегія).

"Отриману інформацію співробітники української міліції повідомили своїм норвезьким колегам, після чого горе-підривник був видворений з території Норвегії. Повернувшись до України,"телефонний терорист" намагався сховатися на території Чернігівської області, але після проведення комплексу оперативно-розшукових заходів, реалізованих органами внутрішніх справ спільно з Інтерполом, він був затриманий в місті Козелець", - повідомили у відомство.

"Проти затриманого порушено кримінальну справу за ч.2 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеки громадян) Кримінального кодексу України. Підозрюваний перебуває під арештом, триває досудове слідство", - йдеться в повідомленні.

5 лютого правоохоронці евакуювали близько 350 людей з нічного клубу "Спліт", отримавши повідомлення про його "мінування". Вибухівка не була виявлена. Міліціонери встановили, що дзвінок був зроблений з Норвегії.

14 лютого в 20.08 правоохоронцям знову надійшов дзвінок про "замінування" "Спліта". На цей раз довелося евакуювати близько 100 осіб. Фахівці вибухівки знову не виявили, але наступного дня в міліції повідомили, що особу підозрюваного встановили.

Зараз ви читаєте новину «Телефонний терорист з Осло двічі "мінував" полтавський нічний клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути