пʼятниця, 25 січня 2019 14:01

Тарута подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом на пост президента

Тарута подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом на пост президента
Відповідаючи на питання про перші рішення Сергія Тарути на посаді глави держави, лідер "Основи" назвав закони про імпічмент президента, а також про зняття депутатської недоторканності, указ про реалізацію Мирного плану "Три Основи". Фото: fakty.ua

У п'ятницю, 25 січня лідер політичної партії "Основа", народний депутат України Сергій Тарута подав документи в Центральну виборчу комісію для реєстрації кандидатом на президентських виборах, які відбудуться 31 березня.

Коментуючи рішення балотуватися, Сергій Тарута назвав його непростим і відповідальним для себе особисто, але логічним для його політсили, партії "Основа". А головною відмінністю від безлічі інших кандидатів Тарута називає наявність у нього програмних документів, які дають чіткі відповіді на питання про те, як повернути мир в країну і як українцям забезпечити свої сім'ї матеріально.

"Україні потрібні хороші управлінці з чітким розумінням, як досягти миру і економічного процвітання. Країні потрібні не слуги, а державники. Управлінці, які розуміють, як в цей непростий час рятувати країну. У нашій партії є програма стрімкого економічного розвитку і стратегія досягнення миру, ми об'єднуємо людей з величезним успішним досвідом, у тому числі з досвідом антикризового управління. А сьогодні мало хто з кандидатів має і стратегією, і команду людей справи з діловою репутацією", - заявив лідер "Основи" на брифінгу після подачі документів в ЦВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед Україною сьогодні стоять три виклики: війна, колапс економіки та еміграція - Тарута

За словами Сергія Тарути, для виходу з кризи Україні, крім кандидатури майбутнього президента, не менше потрібні професійний прем'єр-міністр і уряд.

"Важлива не тільки посада президента, але надзвичайно важлива і посада прем'єр-міністра, а також членів уряду. Адже перед Україною великі виклики і їх необхідно в найкоротші терміни вирішити. Тому вкрай необхідна згода між гілками влади. Восени буде новий виборчий марафон, і ми сподіваємося, що наша партія "Основа" буде тією консолідуючою силою, яка об'єднає в Раді політсили, що володіють чіткою стратегією дій з порятунку країни", - зазначив лідер "Основи".

Відповідаючи на питання журналістів про те, якими можуть бути перші рішення Сергія Тарути на посаді глави держави, лідер "Основи" назвав закони про імпічмент президента, а також про зняття депутатської недоторканності, указ про реалізацію Мирного плану "Три Основи". У блок економічних пріоритетів Сергій Тарута відніс законодавче закріплення стратегії стрімкого економічного зростання - доктрини "Україна-2030", а також закон про інвестиційну безпеку.

У підготовці Доктрини збалансованого розвитку "Україна 2030" брали участь вчені п'яти провідних університетів України за підтримки об'єднання "Українська Бізнес Ініціатива". Документ передбачає реалізацію комплексу заходів, які дозволять досягти економічного зростання на рівні не менше 10-15% в рік, щоб до 2030 року український ВВП склав $710-750 млрд, а Україна увійшла в топ-30 найбільш економічно розвинених країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Тарута подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом на пост президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути