понеділок, 26 листопада 2007 09:33

Тарасюк: $2 млрд на рік Росія повинна платити за базування ЧФ

Голова Народного Руху України, народний депутат Борис Тарасюк вважає, що Росія повинна платити за базування ЧФ в Україні щорічно більше двох мільярдів доларів.

Про це він повідомив в Івано-Франківську.

"Що стосується Чорноморського флоту, ці поняття не пов"язані між собою. Але я виступав і виступаю за те, щоб російська сторона виконувала свої зобов"язання за двосторонніми угодами", - наголосив він і додав, що "Росія досі не платить Україні жодної копійки за базування Чорноморського флоту".

"Та символічна сума $97 млн на рік, що нібито списується з нібито державного боргу, то вона є хибною. Навіть, якщо хочете, антидержавною позицією тодішнього керівництва нашої держави, які прийняли таку позицію", - вважає Тарасюк.

На його думку, "фактично Росія створила штучний борг за поставки газу господарюючим суб"єктам і ми це прийняли". "Наша помилка свідома чи несвідома полягає в тому, що ми приймаємо цей борг як державний. Тобто, борги господарюючих суб"єктів. А прийнявши це, ми погодилися на те, що частина цього боргу Росія буде нам компенсувати. Ну це ж нонсенс. Фактично держава розплачується за олігархів, які за безцінь взяли підприємства, які "на шару" брали газ, а держава за це розраховується. Це може бути тільки в Україні", - наголосив Тарасюк.

"Отже Росія повинна платити нормальну орендну ціну за використання земельних ділянок і приміщень, які надані в тимчасову оренду. За оцінкою фахівців, така ціна щорічно має складати понад 2 мільярди доларів", - підсумував політик, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк: $2 млрд на рік Росія повинна платити за базування ЧФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути