середа, 18 квітня 2012 15:27

Таксисти приїхали до Азарова і пообіцяли влаштувати страйк
21

Фото: Фото: Ольга Камєнєва

У середу, 18 квітня, таксисти організували колону з 50 машин, яка рухалася навколо Кабміну, вулицями  Хрещатик, Грушевського, Інститутській.

На автомобілях було прикріплено українські прапори, стрічки та плакати із зображеннями міністра інфраструктури Бориса Колесникова і голови КМДА Олександра Попова.

Учасники акції протестували проти пропозицій з реформування ринку таксомоторних перевезень, напрацьованих робочою групою, створеної за участю Київської міськдержадміністрації і Міністерства інфраструктури. Внаслідок цього мінімальна вартість проїзду по місту підвищиться з 25 до 65 грн., а тарифи - з 2,5-4 до 11 грн. за кілометр.

Таксисти виступили проти їхньої монополізації. Крім того, організатори акції заявили, що якщо реакції влади на цей мітинг не буде, то в травні вони оголосять загальнонаціональний страйк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксисти під Кабміном лякають владу загальнонаціональним страйком

Однак після 30 хвилин проведення акції влада вирішила перервати автомітінг, підключивши до цього ДАІ. Наприклад, співробітники Державтоінспекції почали штрафувати водіїв за звукові сигнали, повідомляє "Дело".

Так два полковника дали завдання автоінспекторам насильно перервати акцію протесту таксистів, які кружляли навколо Кабміну. Зокрема, полковник міліції дав завдання співробітнику ДАІ (номер жетона - КІ 0119) оформити протокол на автомобіль Renault АА 3237 СА. На запитання водія, що ви мені ставите, сержант міліції заявив, що водій сигналив без причини, а це заборонено правилами. Крім того, сержант сказав, що полковник дав йому наказ, а "накази полковника під час президентства Януковича не обговорюються".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксисти погрожують загальнонаціональним страйком

Одночасно полковник по рації віддав наказ пригнати евакуатор. Ця подія викликала ажіотаж серед журналістів, до місця події підтягуються даішники.

Зазначимо, організаторами акції протесту виступив ряд громадських організацій, зокрема, громадський рух "Спільна Справа", громадські організації "Громадянський Опір", "Київський бізнес-клуб", "Таксі Столиці" за участю асоціації уболівальників "Фан-клуб "України".

Зараз ви читаєте новину «Таксисти приїхали до Азарова і пообіцяли влаштувати страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути