вівторок, 12 березня 2013 12:02

"Такими темпами у нас залишиться бізнес лише однієї Сім'ї" — нардеп про фінполіцію

"Такими темпами у нас залишиться бізнес лише однієї Сім'ї" — нардеп про фінполіцію
Віктор Чумак. Фото: file.liga.net

Без незалежної судової системи будь-який новий правоохоронний орган спрямований лише на задоволення інтересів влади.

Таку думку Gazeta.ua висловив народний депутат від фракції УДАР Віктор Чумак, коментуючи нову ініціативу Кабінету міністрів щодо створення фінансової поліції з надзвичайними повноваженнями.

"Сьогодні всі законодавчі акти, якими створюються такі правоохоронні органи, працюють на захист інтересів Партії регіонів, президента та політичної групи, яка наразі перебуває при владі", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створення фінполіції остаточно перетворить Україну на поліцейську державу - нардеп

Чумак зауважив, що, наприклад, у США так само є багато правоохоронних органів з досить широкими повноваженнями, але там від їхнього свавілля захищають незалежні суди.

"У США є досить багато правоохоронних органів, які мають право застосовувати зброю. Америку іноді теж називають поліцейською державою, бо там дуже багато людей мають право на використання зброї. Але справа в тому, що там є незалежний регулятор цього процесу — незалежні суди, які можуть все поставити на місце, тобто є реальний розподіл влади, - пояснив нардеп. - У ситуації, коли у нас немає всього цього, немає суду, який би міг убезпечити від свавілля таких правоохоронних органів, створення ще одного правоохоронного органу дійсно перетворює країну на поліцейську державу з поліцейським функціями і можливостями впливати на всіх і на все через економічні процеси".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче створити й підпорядкувати собі фінансову поліцію з мегаповноваженнями - ЗМІ

Крім того, на переконання політика, подібний орган повністю знищить бізнес в Україні.

"На сьогоднішній день ми вже маємо відтік прямих іноземних інвестицій. Весь іноземний бізнес уже тікає з України, або не хоче сюди навіть приходити,бо у нас немає незалежного суду. А якщо зараз ще сказати іноземцям, що буде така поліція, яка матиме надзвичайні повноваження, закриватиме та припинятиме будь-який бізнес, і контролювати всі грошові потоки, то тоді ми просто звернемо весь бізнес і залишимо тільки той, який має відношення до однієї Сім'ї", - наголосив Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У президента заперечують причетність до створення фінансової поліції

Він додав: "У мене таке враження, що влада вже абсолютно нічого не розуміє. У них є просто бажання якомога більше взяти з країни, а потім - хоч трава не рости".

Зараз ви читаєте новину «"Такими темпами у нас залишиться бізнес лише однієї Сім'ї" — нардеп про фінполіцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути