Ексклюзиви
субота, 26 червня 2010 14:45

Табачнику порадили не забути про російських та єврейських колабораціоністів

Табачнику порадили не забути про російських та єврейських колабораціоністів

Міністру освіти і науки Дмитру Табачнику рекомендують в разі написання спільного з Росією підручника з історії не забути про російських та єврейських колабораціоністів в роки Другої світової війни.

Про це йдеться у відкритому листі депутата Рівненської обласної ради Степана Жданюка (фракція УНП) до урядовця.

"Коли слухаєш базікання міністра освіти Табачника про українську історію та про його прагнення написати спільний з Росією підручник з історії, хочеться допомогти йому і надати деякі історичні факти, про які ні він, ні Росія не воліють згадувати, і які, я впевнений, не попадуть до того підручника, якщо він буде колись написаний. Це про російських та єврейських колабораціоністів в роки Другої світової війні", - зазначив Жданюк.

За його словами, загальна кількість росіян на службі у фашистів сягнула понад мільйон осіб.

"Чомусь не верещать про це різні табачники-колесніченки. Як і не верещать вони про те, що всі російсько-фашистські формування воювали під імперським триколором, нині офіційним прапором Росії", - йдеться у зверненні депутата.

"Дивізія СС "Галичина", була єдиною українською дивізією із 40 дивізій, сформованих з мешканців окупованих територій. Це 2,5% від їхньої загальної чисельності. Натомість з росіян було сформовано 8 дивізій СС, 18 дивізій Вермахту та 3 розвідувально-диверсійні дивізії. Окремо хочу нагадати про те, що на боці фашистської Німеччини воювало дві Російські армії. Одна з них, РОА - Вермахту, а інша – відома всім РОА КОНР "Русская освободительная армия Конгресса Освобождения народов России" під командуванням генерала А. Власова – колишнього генерал-лейтенанта Червоної Армії, який добровільно перейшов до німців в грудні 1942 року. До речі, фашистам служило близько 200 російських генералів, з них більш як 150 російських генералів-емігрантів, а решта – перебіжчики з Червоної Армії", - пише Степан Жданюк.

"А цікаво, що буде писати Табачник про єврейський колабораціонізм. Адже лише в військах СС служило 10173 євреї. А за відомою книжкою Брайєна Марка Рігга "Євреї-солдати Гітлера", за Третій рейх воювало 150 тисяч євреїв", - запитує в листі депутат.

"Може він напише про те, що лише в окупованій Україні було створено 442 єврейських гетто з Єврейськими комітетами самоуправління. Разом з Єврейськими комітетами в гетто створювалась Єврейська допоміжна служба правопорядку (єврейська допоміжна поліція), яка підпорядковувалась "СС ундполіцайфюрерам" – місцевим керівникам СС і поліції", - говорить Жданюк.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Табачнику порадили не забути про російських та єврейських колабораціоністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

144

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути