четвер, 01 вересня 2011 08:00

"Табачник зробив найчорнішу роботу, далі його політику будуть продовжувати" - Маринович

"Табачник зробив найчорнішу роботу, далі його політику будуть продовжувати" - Маринович

Звістками про можливе звільнення міністра освіти Дмитра Табачника Україну годують для того, щоб заспокоїти людей і відтермінувати на деякий час прийняття цього давно перезрілого рішення. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив правозахисник Мирослав Маринович, коментуючи заяву голови голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна про можливу відставку Табачника.

"Обіцянка усунути Табачника перетворюється на якесь п'ятсот двадцять п'яте китайське попередження. Після призначення його на посаду міністра освіти я писав офіційний протест. Бо така людина не сміє займати будь-яку офіційну посаду в Україні. В умовах демократії вона може висловлювати свою думку. Але обіймати державну посаду з такими уявленнями, з таким ставленням до всього українського людина просто немає права", - зазначив Маринович.

Правозахисник відмітив, що рішення відправити Табачника у відставку не викличе у нього радості. З його точки зору, це потрібно було зробити вже давно.

"Табачник наробив стільки лиха в українській освіті за цей короткий час, що тепер потрібно буде кілька років, щоб все це "відкатати назад". Ще невідомо, чи це вдасться зробити у якісь більш-менш нормальний спосіб. Я дуже песимістично думаю про спроможність цієї адміністрації і цього уряду взагалі віднести лад у гуманітарному питанні. Скоріше за все, нічого "відкатувати" назад не будуть", - наголосив Маринович.

На його думку, Табачник займає свою посаду невипадково.

"Його поставили, щоб він зробив найчорнішу роботу. Далі будуть продовжувати таку саму політику, єдине що, сподіваюсь, з меншими темпами. Оскільки далі вже нікуди. Усе погане що можна було зробити у освіті, вже зроблене", - вважає правозахисник.

Зараз ви читаєте новину «"Табачник зробив найчорнішу роботу, далі його політику будуть продовжувати" - Маринович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути