четвер, 05 грудня 2013 19:54

Табачник вважає, що "беркутівці" постраждали не менше за студентів

Міністр освіти Дмитро Табачник записав відеозвернення до студентів українських вишів, в якому закликав їх не зривати навчальний процес і не вдаватися до насильства.

Відповідну заяву розповсюдила прес-служба відомства.

"Ми просимо вас про одне: займатися, не зривати навчальний процес. А в другій половині дня, після занять, поле вашої діяльності, згідно і з Конституцією, і з чинним законодавством, належить лише вам. Це може бути бібліотека, лабораторія, зустріч з коханою людиною, це може бути політична активність", - сказав Табачник.

"Будь ласка, тільки без насильства, без грубощів. Тому, що сьогодні в лікарнях міста Києва знаходяться з важкими ушкодженнями 52 правоохоронці – а це теж молоді люди, у яких теж є батьки, і 4 протестувальників. І це говорить про те, що порушення законодавства і насильство було неспіврозмірне", - додав він.

"Тому, що 52 працівника органів внутрішніх справ, 4 учасників протестів - це для всіх нас докір совісті...", - вважає Табачник.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

Пізніше учасники протесту зайняли частину будівлі Київської міськадміністрації, Будинок профспілок та колишній Жовтневий палац.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.

5 грудня у прокуратурі заявили, що під час розгону мітингу на Майдані Незалежності 30 листопада постраждало 79 людей.

Станом на 4 грудня вже 305 людей звернулися по медичну допомогу в результаті сутичок, що сталися під час проведення масових акцій протесту в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Табачник вважає, що "беркутівці" постраждали не менше за студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути