четвер, 14 червня 2007 08:29

Табачник пропонує спалити Ющенка як єретика

 Тих, хто порушує Конституцію, варто було б спалювати на багатті або хоча б зображення порушників.

Таку позицію в серцях висловив віце-прем`єр-міністр Дмитро Табачник у ході засідання Організаційного комітету з підготовки святкування 11-й річниці Конституції.

Табачник, реагуючи на пропозицію народного депутата Сергія Головатого, заснувати якусь національну традицію святкування Дня Конституції, з гіркою іронією відзначив, що можна було б запозичити іспанський звичай часів інквізиції і спалювати на багатті тих, хто порушує Конституцію.

Віце-прем`єр відразу додав, що, оскільки зі скасуванням інквізиції замість самих засуджених стали спалювати їх опудала, то можна було б успадкувати цю більш гуманну форму старої традиції. 

Відповідаючи на питання про те, чиє опудало, на його думку, варто було б спалити на День Конституції, Табачник сказав: "Того, хто тупцює вже кілька місяців по Конституції. Персонально".

Відповідаючи на наступне питання, чи може він назвати прізвище цієї людини, Табачник сказав: "Ну, безумовно".

Прізвища він при цьому не назвав, однак недвозначно натякнув на президента Віктора Ющенка.

"Найстрашніше, коли гарант Конституції перетворюється в руйнівника Конституції... Я думаю, що нічого більш трагічного не було в новітній українській історії. Інша справа, що дуже часто є вплив на якусь людину і на магістрат, як на інститут влади, але будь-яка людина, у якої є хоча б ази грамотності, може взяти самостійно Конституцію. Це невеликий документ, прочитати її і потім зрозуміти, хто руйнує Конституцію, хто порушує її. Там усе чітко написано", - сказав віце-прем`єр-міністр, передає Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Табачник пропонує спалити Ющенка як єретика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути