вівторок, 23 березня 2010 11:53

Табачник пояснив, що саме хотів сказати про галичан

Табачник пояснив, що саме хотів сказати про галичан

Міністр освіти Дмитро Табачник обіцяє не "ділити" громадян України "на хороших і поганих в залежності від регіону їх проживання".

Про це він сказав в інтерв"ю "Сегодня".

Коментуючи свої висловлювання на адресу галичан, Табачник сказав, що він "ніде і ніколи не стверджував, що галичани - не українці".

"Я писав про те, що в Україні живе два етноси: галичани і жителі Великої України. Ці національні групи, писав я, не мають нічого спільного в ментальному та конфесійному сенсі", - зазначив він.

"Маю підкреслити, що "свідомі" галичани всі, як один, розділяють цю оцінку, пропонуючи насильно зробити з жителів південного Сходу ("східняків", за їхньою термінологією) "справжніх українців". Я ж не стверджую, що галичани погані або їх треба переробляти.

Я кажу, що єдина українська політична нація може відбутися лише в тому випадку, якщо галичани будуть ставитися до історії, культури, релігії та мови жителів Великої України так само толерантно, як останні ставляться до галичан", - додав Табачник.

Як відомо, один із найяскравіших "перлів" про жителів Західної України у Табачника звучить так: "Галичани - це лакеї, які ледве навчилися мити руки, які практично не мають нічого спільного з народом Великої України ні в ментальному, ні в конфесійному, ні в лінгвістичному, ні в політичному плані".

Зараз ви читаєте новину «Табачник пояснив, що саме хотів сказати про галичан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути