субота, 13 квітня 2013 17:42

Табачник надумав учити школярів основам медіаграмотності

Табачник надумав учити школярів основам медіаграмотності
Міністр освіти і науки Ян Табачник Фото: donbass.ua

Міністерство рекомендує ввести в школах і педагогічних вищих навчальних закладах вивчення курсу "Основи медіаграмотності". Відповідна рекомендація міститься в листі Міністерства освіти і науки, направленому в регіони, передає "Главком" з посиланням на "Освiта".

У відомстві зазначають, що Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти спільно з Академією української преси та Інститутом соціальної та політичної психології здійснюється експериментальна перевірка результативності вітчизняної моделі медіаосвіти, відповідних інноваційних технологій у навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів, проектів підготовки медіапедагогів до роботи в навчальних закладах України.

У навчальних закладах Дніпропетровської, Миколаївської і Полтавської областей відбулися регіональні наради-семінари вчителів загальноосвітніх шкіл з метою підготовки їх до викладання основ медіаграмотності.

"З метою продовження експерименту з впровадження медіаосвіти в навчально-виховний процес навчальних закладів МОН рекомендує запровадити, починаючи з 2013/2014 навчального року, вивчення курсу "Основи медіаграмотності".

У загальноосвітніх навчальних закладах впровадження курсу має здійснюватися за рахунок годин варіативної частини навчальних планів, в педагогічних вузах - за рахунок годин вибіркової частини освітньо-професійної програми. В обласних закладах післядипломної педагогічної освіти - за відповідними програмами освітньої діяльності курсів підвищення кваліфікації.

Зараз ви читаєте новину «Табачник надумав учити школярів основам медіаграмотності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути