неділя, 15 травня 2011 15:46

"Свободівців" затримують та відкривають справи

"Свободівців" затримують та відкривають справи

У неділю, 15 травня  міліція затримала двох депутатів Самбірської райради Львова від "Свободи" братів Михайла та Володимира Ковалівих.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", депутатів силою заштовхали до машини та відвезли до Львівського міського управління міліції, щоб допитати як свідків у справі щодо подій у Львові 9 травня.

Як ідеться в повідомленні, спочатку із Ковалівими був телефонний зв'язок. Свободівці-депутати облради дізналися від затриманих, що їх допитають окремо. Згодом зв'язок зник – перед тим було чути, що Михайло прокричав у слухавку, що "правоохоронці" його б'ють.

Водночас, у Тернополі проти юриста тернопільської "Свободи" Віктора Козерога відкрито кримінальну справу за пошкодження червоного прапора 9 травня.

Козерога було заарештовано в неділю близько опівночі після п'ятигодинного допиту. Йому вручили постанову про відкриття кримінальної справи за ст. 296 ч.2 Кримінального Кодексу, що загрожує чотирма роками ув'язнення, зазначає прес-служба.

У неділю понад 5 годин тривав допит депутата Тернопільської міськради, керівника Тернопільської міської "Свободи" Михайла Головка за цією ж справою. Також повістки на допити на суботу-неділю отримали близько 20 тернопільських свободівців.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівців" затримують та відкривають справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

101

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути