пʼятниця, 22 березня 2013 14:54

"Свободівці" зацікавилися національністю колег по парламенту

"Свободівці" зацікавилися національністю колег по парламенту
Фото: ukrinform.ua

Фракція ВО "Свобода" подала запит до Голови ВР з вимогою надати інформацію про національність народних депутатів VII скликання.

У партії зазначають, що інформація про національність становить "значний суспільний інтерес" і є частиною біографічних відомостей про особу, згоду на оприлюднення яких нардепи надали під час реєстрації, саму ж інформацію про національність - при оформленні на роботу до ВР, повідомляє прес-служба політсили.

"Українці та представники національних меншин потребують інформації про те, чи серед народних депутатів України є представники їхньої національності, задля того, щоби звертатися за захистом їхніх національних прав. Тому інформація про національність народного депутата України, яку він зазначає в особовій картці при поданні документів до Апарату Верховної Ради України, є суспільно необхідною інформацією", - цитує прес-служба одного з авторів запиту, свободівця Леонтія Мартинюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2012 році Верховна Рада обійшлась українцям у 768 мільйонів

Він відзначає, що на народних депутатів попередніх скликань така інформація надавалась.

"Питання національного складу керівництва держави є не просто "цікавістю", а питанням державної ваги, в першу чергу - національної безпеки України", - наголошує Мартинюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наступні місяці парламент не буде конструктивним, однак поступово він навчиться працювати за законами" - експерт

Нагадаємо, 22 березня під час засідання Верховної Ради було оголошено запит народних депутатів від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Леонтія Мартинюка та Андрія Мохника до Голови ВР з вимогою надати відомості про національність чинних народних депутатів України.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" зацікавилися національністю колег по парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

308

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути