пʼятниця, 21 грудня 2012 11:38

"Свободівці" воюють в Одесі: міськрада заблокована, в хід пішов газ
8

Фото: Фото: dumskaya.net

Близько сотні людей штурмують зал, де проходить сесія Одеської міськради. Двері в зал блокують самі депутати, передає "Інтерфакс-Україна".

Мер Одеси Олексій Костусєв повідомив, що штурмують - представники ВО "Свобода" і попросив втрутитися главу Одеської обладміністрації, міліцію і спецпідрозділ "Беркут".

Ситуація на Думській площі Одеси, де група активістів "Свободи" на чолі з нардепом Павлом Кириленком і підприємці кількох ринків намагаються потрапити на сесію міськради, загострилася до межі. Проти протестувальників застосували сльозогінний газ, повідомляє Думская.

За словами Кириленка, його організація підтримала вимоги підприємців про передачу в комунальну власність ринків "Привоз" та "Сьомий кілометр": "Ми хочемо, щоб нас вислухали депутати. Наполягаємо на тому, щоб робочу групу представників ринків пустили до сесійної зали", - сказав він.

Як передає кореспондент видання, "свободівці" розбили вікно будівлі мерії і проникли в хол, де їх зустріла "газовою атакою" приватна охорона міськради. При цьому постраждали журналісти та деякі депутати. Одній дівчині стало погано.

Двері сесійної зали заблоковані зсередини стільцем. Присутній на сесії нардеп Ігор Марков закликав колег-спортсменів вийти до радикалів і дати їм гідну відсіч.

"Свободівці", незважаючи на "газову атаку", закріпилися у фойє будівлі міськради Одеси.

Вони не випускають депутатів з сесійного залу. На Думську площу стягуються правоохоронці. Пожежники поливають "свободівців" водою через розбите вікно. У приміщенні досі відчувається сильний запах газу.

Народний депутат, голова Одеської організації партії Павло Кириленко у кометарі Gazeta.ua розповів, що протистояння під міською радою продовжується і люди розходитися не збираються.

"Міська рада цинічно проігнорувала всі звернення людей. Ніхто до людей не вийшов, - наголосив він. - Зараз охорона міської ради поливає людей холодною водою з дверей і відповідно люди розходитися не збираються. Вони хочуть депутатам пояснити, що не можна так цинічно ігнорувати вимоги народу".

Депутати, тим часом, продовжують працювати, хоча помітно нервують.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" воюють в Одесі: міськрада заблокована, в хід пішов газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

160

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути