четвер, 10 травня 2012 13:57

"Свободівці" на Говерлі спалили прапори СРСР та ПР, а попіл передали в Межигір'я та Кремль

"Свободівці" на Говерлі спалили прапори СРСР та ПР, а попіл передали в Межигір'я та Кремль

9 травня 2012 року група зі 100 представників Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської обласних організацій ВО "Свобода" та ГО "Люстрація" піднялися на Говерлу, де спалили прапори СРСР та Партії регіонів.

Протягом дня активісти чергували на вершині та біля підніжжя гори, повідомляє прес-служба "Свободи".

На знак протесту вони спалили червоний прапор СССР і прапор Партії регіонів. Як зазначили учасники акції, аби не забруднювати українську природу попелом цих прапорів, вони його помістили в окремі банки й надіслали Януковичу в Межигір'я та Путіну в Кремль.

Однак прокуратура Івано-Франківської області розповсюдила інформацію, що нібито ці події повністю не відповідають дійсності. У повідомленні прес-служби прокуратури Івано-Франківської области зазначено: "За інформацією правоохоронних органів, які здійснюють забезпечення правопорядку на Говерлі, вранці до підніжжя гори прибуло кілька осіб на чолі з одним із депутатів облради від ВО "Свобода". Зазначені особи на вершину не піднімалися, жодних акцій, в тому числі спалення прапорів, не чинили, і через кілька хвилин поїхали з даної території".

Відео, на якому підтверджується факт спалення прапорів, починається словами: "Франківська прокуратура бреше, що на Говерлі не було спалювання прапорів".

 

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" на Говерлі спалили прапори СРСР та ПР, а попіл передали в Межигір'я та Кремль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути