понеділок, 07 листопада 2011 11:54

Націоналісти спалили на Хрещатику прапор Компартії

Націоналісти спалили на Хрещатику прапор Компартії

Під час спроб перешкодити проведенню акції комуністів на Хрещатику у Києві було затримано керівника Подільської районної організації ВО "Свобода" Валентина Лунейка.

Як повідомила прес-служба ВО "Свобода", свободівці намагалися перешкодити акції та домогтися виконання рішення суду, який заборонив проведення масових заходів у центрі Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив комуністам крокувати Хрещатиком

"ВО "Свобода", як законослухняна політична сила, на виконання рішення суду не організовувала власної акції "Злочини комунізму" на Майдані Незалежності. Натомість свободівці спостерігали на вулиці Хрещатик та Майдані Незалежності за тим, щоби інші організатори акції 7 листопада виконали рішення суду та не проводили жодних антизаконних акцій", - зазначили у прес-службі організації.

Під час такої "роз'яснювальної роботи" свободівці відібрали декілька червоних прапорів у представників КПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші "бої" на Хрещатику: Націоналісти забирають червоні прапори у комуністів

"На жаль, Комуністична партія в чергове продемонструвала свою зневагу до рішення українських судів та України, попри заборону суду, піднімаючи криваві прапори на Хрещатику", - зауважили націоналісти.

Як наслідок, представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода" розірвали, а потім спалили червоний прапор Комуністичної партії на Хрещатику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівцям" не вдалося завадити комуністам дійти до Майдану Незалежності

Слід зазначити, що правоохоронці вишикувалися в кордон на пішохідній частині від станції метро "Хрещатик" у бік Майдану Незалежності і спочатку не пропускали представників "Свободи" у бік площі. На цей час силовики розблокували прохід націоналістам до Майдану Незалежності.

У результаті зіткнення з правоохоронцями кілька "свободівців" отримали садна.

Нагадаємо, 4 листопада 2011 року Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив будь-які акції 7 листопада у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти спалили на Хрещатику прапор Компартії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути