понеділок, 27 лютого 2012 15:19

"Свобода" заявила, що перед виборами почали фабрикувати справи проти її членів

"Свобода" заявила, що перед виборами почали фабрикувати справи проти її членів

ВО "Свобода" заявила, що усі скандали з її членами є провокаціями.

"З метою послабити наш рейтинг напередодні виборів, відібрати довіру прихильників, зробити розкол у суспільстві, чинна влада та підконтрольні їй змі чинять сьогодні провокації проти "Свободи", - сказав сьогодні Руслан Кошулинський, який очолює фракцію "Свободи" у Львівській міській раді.

Він розповів, що представників "Свободи" звинувачують у корупційній діяльності.

"У селі Коваліква Полтавської обласної ради голові Юрію Бублику висунуте те ж обвинувачення, що й Юлії Тимошенко. Це село за площею рівне місту Полтаві. У Київській області нашого депутата не допустили до передчасних виборів, бо він ніби-то невчасно подав документи. Хоч насправді комісія просто ліквідувала його заяву", - зазначив Кошулинський.

Як пояснив юрист від "Свободи" Олег Махніцький, Бублик підписав документи на перерахунок коштів у державний кадастр. Структура провела оцінку земель в 11 селах Ковалівської сільради, роботи замовляв ще попередній сільський голова, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок закликає розстріляти Табачника

"Згодом виявилося, що оцінку земель кадастр ніби-то провів не у всіх 11 селах. Отже голова оплатив завелику суму. Насправді у кадастрі, яка є державною структурою, просто свідомо вилучили документи по кількох селах. Сьогодні голову звинувачують у тому, що він, скориставшись службовими повноваженнями, перерахував державні кошти в інтересах держави на рахунорк державної структури. Це абсурд", - підкреслив Махніцький.

У Винниках Львівської області 23 лютого затримано секретаря селищної ради Ігора Мойсеєнка при отриманні хабаря $7 тис.

"Його затримали, коли той вийшов із сесійної зали. Разом із працівниками міліції вже було присутнє телебачення. Новина з усіма деталями одразу з'явилася на деяких інформагенствах, які підконтрольні владі", - розповів юрист "Свободи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лук'яненко хоче серйозно переговорити із Кличком та Тягнибоком

"Щоб людина вчинила корупцію, вона має узяти винагороду за якісь владні дії. Махніцький ніби-то узяв гроші за те, щоби висунути питання на порядок денний. Згідно закону, порядок денний підписує голова селищної ради, а не секретар. У протоколі про затримання йдеться, що гроші узяла взагалі інша людина, директор підприємства "Портал плюс" на прізвище Горобець. Це ознаки фабрикації справи", - додав він.

Якщо буде доведено, що секретар Винниківської селищної ради винен, його виключать із партії, сказав Кошулинський. Заяву Ігор Мойсеєнко уже написав та віддав Кошулинському.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" заявила, що перед виборами почали фабрикувати справи проти її членів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути