понеділок, 28 січня 2013 16:14

"Свобода" закликала бойкотувати "підручник Табачника"

"Свобода" закликала бойкотувати "підручник Табачника"
Фото: lenta-ua.net

ВО "Свобода" закликала українців бойкотувати новий підручник з історії України.

Як говориться у зверненні політичної сили до вчителів, учнів та їхніх батьків, варто "категорично відмовлятися від вивчення у школі мови окупанта – російської, активно здійснювати національне виховання".

"Зменшення прохідного балу з української мови під час вступу, скасування іспиту з української мови при завершенні бакалаврату, перехід на навчання іноземців з державної мови на мову ворожої держави – російську, ймовірне запровадження мови окупанта як предмету в середні школи – все це свідчить про оголошену всередині країни війну з мовою титульної нації – українською", - йдеться в зверненні "Свободи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче судом змусити спікера оголосити про скликання позачергової сесії

"Елементом руйнації самодостатнього національного світогляду та його входження у світовий контекст є перетворення шкільного курсу зарубіжної літератури у курс російської літератури, що сповна має переорієнтувати українських школярів на російські духовні цінності та моделі поведінки", - додали в зверненні.

Політична сила нагадала, що "з підручника історії для 5 класу вилучено знаменні "помаранчеві" події 2004 року, факт союзництва СССР з нацистською Німеччиною, боротьбу УПА з нацистами та портрет героя України Романа Шухевича, Голодомор як геноцид нації, організований Москвою, масштабну повоєнну русифікацію українських шкіл у 50-х роках, масові репресії українців у 30–80-і роки тощо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для "регіоналів" спокійніше було провести позачергову сесію — Чорновіл

"Свободівці" переконані, що знищення української гуманітарної складової освіти – "продуманий і підтримуваний ззовні план не просто міністра-українофоба, але чинного уряду та президента".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" закликала бойкотувати "підручник Табачника"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

272

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути