понеділок, 03 жовтня 2011 15:07

"Свобода" попросила Януковича та ГПУ розібратись із Пресманом

"Свобода" попросила Януковича та ГПУ розібратись із Пресманом

Одеська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" спрямувала до Генеральної прокуратури та президента України звернення з вимогою негайно позбавити повноважень депутата Одеської обласної ради від Партії регіонів Олександра Пресмана, в якого подвійне (українсько-американське - ред.) громадянство.

Як повідомили у прес-службі ВО "Свобода", націоналісти нагадали, що відповідно до українського законодавства обраним має право бути тільки громадянин України, а не іноземний громадянин.

"Відповідно до ст. 19 Закону України "Про громадянство" добровільне набуття громадянином України громадянства іноземної держави є підставою для втрати громадянства України", - йдеться у зверненні "свободівців".

Нагадаємо, раніше Олександр Пресман зізнався, що ще в 2001 році отримав громадянство Сполучених Штатів Америки. Пресман зазначив, що не збирається від нього відмовлятися та має намір балотуватися на виборах до Верховної Ради України 2012 року.

Наразі політик займає посаду заступника керівника депутатської фракції Партії регіонів в Одеській обласній раді. Він є керівником постійної комісії облради з питань міжрегіонального і міжнародного співробітництва та інвестиційної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" попросила Януковича та ГПУ розібратись із Пресманом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути