понеділок, 10 червня 2013 10:24

"Свобода" обіцяє спрямовувати "регіоналів" у законне русло

"Свобода" обіцяє спрямовувати "регіоналів" у законне русло
Андрій Мохник. Фото: news.liga.net

Партія регіонів не зможе провести позачергове засідання парламенту у середу або четвер. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "свободівець" Андрій Мохник.

"Скликання позачергового засідання встановлюється регламентом Верховної Ради. Є певні процедури, які Партія регіонів не може обійти. Зокрема повідомлення про сесію у "Голосі України" за три дні до її проведення. Якщо говорити про середу та четвер, то вони вже пропустили термін. Якщо Партія регіонів планує порушити регламент, провести таємну сесію невідомо де, ми все одно отримаємо інформацію. Будемо присутні на засіданні, аби повідомити їм, що неприпустимо порушувати регламент", - зауважив він.

Нардеп впевнений, що на цьому тижні опозиції немає сенсу блокувати трибуну. "Вони намагалися провести вечірнє засідання в четвер. Їм це не вдалося. У них є одна проблема: Партія регіонів не має сталої більшості. Чим ближче до кінця каденції Януковича, тим менше "регіонали" будуть контролювати парламент", - наголосив Мохник.

Говорячи про присутність нардепів у Києві, політик пояснив, що цього тижня вони працюють у фракціях та комітетах. "Тому ми працюємо на місці. Всі наші депутати присутні", - додав "свободівець".

Коментуючи інформацію про те, що Партія регіонів на позачерговому засіданні збирається ухвалити рішення щодо проведення виборів на п'яти проблемних округах у серпні, він зазначив: "Є процедури, які запускаються раніше, аніж за два місяці, які відведені на виборчу кампанію. Центральна виборча комісія повинна визначити межі округів, провести засідання, сформувати окружні виборчі комісії. Є цілий пласт проблем, які треба вирішити. Звичайно, вони можуть спробувати це зробити так, як зазвичай — не зважаючи на Конституцію та закони. Але ми все ж будемо спрямовувати їх у законне русло".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" обіцяє спрямовувати "регіоналів" у законне русло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути