субота, 28 травня 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Свобода або російські табори - Подоляк різко висловився про майбутнє Європи

Свобода або російські табори - Подоляк різко висловився про майбутнє Європи
Радник Офіса президента Михайло Подоляк розповів, яке майбутнє чекатиме Європу, якщо та прогнеться під Росію. Фото: Офіс президента

Глава російської переговорної групи Володимир Мединський озвучив нову мету "воєнної операції": врятувати "рідну нам Україну" та "зберегти її для майбутнього наших російських дітей".

Що в перекладі означає: ми хочемо вбити українських дітей, захопити міста України та таким чином звільнити територію для російських дітей, заявив радник Офіса президента Михайло Подоляк у Tеlegram.

За його словами, іноді у деяких українських партнерів проскакують питання: чи не варто спробувати домовитися з Росією за столом переговорів?

Подоляк каже, що в основі цієї пропозиції лежить гіпотеза, що тут – як у бізнес-конфліктах: "можна домовитися про компроміси, врегулювати суперечку та повернутися до колишнього життя".

"Відповім прямо: це катастрофічна помилка, що випливає з невірного розуміння природи цієї війни та її справжніх мотивів. Що веде до жахливих наслідків для всього світу. Будь-які домовленості з Росією не варті й ламаної копійки. Хіба можна домовлятися з країною, яка завжди цинічно пропагандистсько бреше?" - заявив він.

Радник стверджує, що будь-які пояснення РФ – лише гра слів.

"Насправді Росія розв'язала класичну загарбницьку війну в дусі Середніх віків: малоосвічений, але обвішаний крилатими ракетами агресор вирішив захопити набагато сучаснішу і менш озброєну країну, знищити її народ, повернути на території розруху, бруд і юрби п'яних бомжів, а також привласнити собі чуже. Така природа російської імперської держави – країни-гопника: вона створює нові цінності (культурні, наукові чи технологічні), але вперто руйнує чужі", - пише.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні розповіли, як швидко транспортується зброя з США до України

Подоляк каже, що ця війна про те, в яких межах буде Україна. І про те, якою траєкторією буде розвиватися світ.

Додає, що вчорашня історія Європи – це історія кровопролитних воєн. Тому що цінувалися сила, монстри та право завдати першого віроломного удару.

"Обидві світові війни, до речі, теж починалися з територіальних суперечок, пропагандистської істерії, бажання нелюдів убивати та палити вільних людей. Після 1945 світ, сказавши "ніколи знову", спробував змінити правила. До порядку денного увійшли питання людського прогресу: продовження часу та якості життя, біотехнології, генна інженерія, штучний інтелект, сервісні технології, комунікації без меж", - каже.

Подоляк впевнений, що сьогодні світ міг би говорити про цивілізаційний прогрес.

"Але з російського середньовічного табору з вертухаями знову виповз людожер з очима, в яких порожнеча і ненависть. І тому ми тепер говоримо про обстріл мирних міст, масові згвалтування жінок, трирічних дітей, які голодують у підвалах, і крадіжку зерна. Часи Золотої Орди повернулися? Московія показала своє справжнє обличчя, яке шалено любить Соловки, Головне управління таборів, тортури, "розстрільні трійки" та обов'язкові насильницькі депортації цілих народів?" - пише він.

Подоляк наголосив, що Україна воюватиме з Росією до переможного фіналу. Тому що Україна не має інших варіантів.

"І якщо Захід знову здригнеться, в черговий раз оголить свій глибинний страх перед російським монструозним світом, Європу, світ загалом чекає новий кривавий переділ кордонів, хаос, хвилі біженців, голод, нові правила безпеки, коли людська цивілізація змушена платити данину гопнику з ядерною валізкою", - зазначає.

Радник констатує, що Росія зробить біднішим кожного жителя Європи, спровокує важкий голод в Азії та Африці та ініціює нові територіальні конфлікти: "десятки, сотні кримінальних анклавів, де стодоларові злодії та бандити натягуватимуть на себе одяг "прем'єрів" та "міністрів".

Наостанок додав, Росія довела, що є "країною-варваром, який загрожує світовій безпеці".

"А варвара можна зупинити лише силою. І лише разом. І зробити це ми маємо заради наших дітей. Таких відкритих, чистих, прогресивних усміхнених світу. Інакше… світ чекають дуже темні часи", - написав він.

Раніше Михайло Подоляк заявляв, що, попри пропозиції низки країн піти на поступки, розколу проукраїнської позиції в Європі немає. Водночас спостерігаються прояви російської лобістської мережі. За його словами, Європа не позбулася страху перед Росією. Зокрема, там все ще бояться застосування зброї масового ураження, наприклад, тактичного ядерного удару.

Подоляк наголосив, що в Європі хочуть повернутися до звичайного життя, займатися бізнесом і отримувати тіньові кошти від РФ. Однак європейці починають розуміти, що війна може затягнутися. Саме тому прагнуть знайти можливість її закінчити завдяки поступкам з боку України.

Зараз ви читаєте новину «Свобода або російські табори - Подоляк різко висловився про майбутнє Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути