середа, 15 травня 2013 17:47

Свідок розповів, як Тимошенко і Лазаренко "замовили" Щербаня

Свідок розповів, як Тимошенко і Лазаренко "замовили" Щербаня
Лазаренко і Кириченко. Фото: ru.tsn.ua

Свідок Петро Кириченко під час допиту в суді розповів, як екс-прем'єр Юлія Тимошенко "замовила" Євгена Щербаня.

Він розповів, що в 1996 році між ЄЕСУ та "донецькими" виник конфлікт через який, Тимошенко загрожувала небезпека. Він сказав, що про це йому розповів Лазаренко: "Це було під час польоту зі Швейцарії до України. Була розмова (з Лазаренком — ред.) про конфлікт Тимошенко із "донецькими", що їй загрожує смертельна небезпека. Тому їй потрібна була якась кримінальна "криша".

Потім він сказав, про розмову із Мільченком, про те що Тимошенко і Лазаренко винні 3 мільйони: "Мільченко мені розповів, про це тільки тоді, коли Тимошенко та Лазаренко не брали трубку і ховалися від нього, тоді він розповів, що була виконана робота для Лазаренко та Тимошенко. Це була серйозна робота. І він не розумів (Мільченко — ред.), чому вони себе так поводять. Це було вбивство Щербаня".

Відповідаючи на запитання прокурора, чи було конкретно сказано, що ці гроші саме за вбивство, свідок запевнив, що і так було зрозуміло: "Ми розуміли про що йде мова. Говорили: зробили роботу — прибрали Щербаня".

Він сказав, що вбивство було замовлено через бізнес-конфлікт. Що було пов'язано із поставками газу на Донеччині, проти чого виступав Щербань, і у зв'язку із цим над Тимошенко зависла загроза: "Нібито він замовив Юлю, і він був противником поставок газу".

Зараз ви читаєте новину «Свідок розповів, як Тимошенко і Лазаренко "замовили" Щербаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути