Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2019 06:25

"Швидкий мир за всяку ціну? Це їх поховає" - Михальчишин

Автор: Ярослав ТИМЧИШИН
  Україні потрібні міністерства пропаганди і гібридної війни. Неможливо вести ефективну війну проти гібридної загрози, користуючись понятійним апаратом ХІХ століття, вважає Юрій Михальчишин
Україні потрібні міністерства пропаганди і гібридної війни. Неможливо вести ефективну війну проти гібридної загрози, користуючись понятійним апаратом ХІХ століття, вважає Юрій Михальчишин

Влада демонструє вкрай нестабільні орієнтації і сигнали.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів Юрій Михальчишин - політолог, в минулому - представник ВО "Свобода", служить в окремому загоні спеціального призначення Національної гвардії України "Азов".

"Треба розуміти, як влада збирається вирішувати базові проблеми держави. Швидкий мир за всяку ціну? Це їх поховає. Розпродаж залишків державних підприємств і землі? Це наблизить їх до соціального конфлікту", - каже Михальчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливий статус Донбасу – неприйнятний. Повна амністія бойовиків – теж

Важає, що Україна не пройшла "точку неповернення".

"Ми перебуваємо на порозі серйозної турбулентності, яка може завершитися черговою втратою суверенітету. Сьогодні не треба говорити про загрозу російських танків у Львові. Вони віртуально вже тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досі обираємо гірших із гірших. Треба переходити до наступного етапу – обирати кращих із гірших

Нам потрібні міністерства пропаганди і гібридної війни. Неможливо вести ефективну війну проти гібридної загрози, користуючись понятійним апаратом ХІХ століття. Формувати свою правду - і на минуле, і на майбутнє - життєво необхідно", - вважає Михальчишин.

Встановлення миру на Донбасі силовим шляхом підтримують 17% населення. 49% вважають, що заради миру варто погоджуватися на компроміси, але не на всі, говорить соціолог, директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Зараз ви читаєте новину «"Швидкий мир за всяку ціну? Це їх поховає" - Михальчишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути