Ексклюзиви
субота, 13 липня 2013 17:40

Суспільство не розуміє, яких депутатів хоче бачити – Доній

Суспільство не розуміє, яких депутатів хоче бачити – Доній
Олесь Доній Фото: ukrlife.org

Позафракційний народний депутат Олесь Доній переконаний, що суспільство не розуміє, яких депутатів хоче бачити. Таку думку він висловив у коментарі Gazeta.ua.

"Ця Верховна Рада приймала все, що хотіла влада. Відповідно, цей парламент не сприяв реформуванню суспільства, тому просто лишається звичайним елементом в побудові системи абсолютної влади", - висловив думку політик.

Окрім того, за його словами, "зміни можуть відбутися лише після перевиборів, і то за умов усвідомлення суспільством необхідності більш якісного підбору депутатів, та політичної системи".

"Суспільство, на цей момент, ще не вимагало у лідерів партій ані якісного складу кандидатів у депутатів, ані належного стану законотворчого процесу", - наголосив він, додавши, що "кількість законодавчих актів, які подають нардепи від опозиції та влади - захмарна".

"Суспільство не розуміє, яких депутатів хоче бачити", - додав Доній.

5 липня голова Верховної Ради Володимир Рибак закрив ІІ сесію парламенту, нагадавши, що згідно до Конституції ІІІ сесія ВР буде відкрита 3 вересня 2013 року та закликав депутатів у міжсесійний період плідно попрацювати у комітетах, зауваживши, що у них накопичилось сотні законопроектів.

Нагадаємо, громадський рух "ЧЕСНО", що проаналізував роботу українських парламентарів протягом двох останніх сесій, повідомив, що новий склад парламенту VII скликання зберіг хронічні проблеми попередніх скликань Верховної Ради.

Серед основних "хронічних проблем" депутатів зазначені "тушкування", "кнопкодавство", "прогульництво" та непрозорість статків.

Нові депутати, половину з яких було обрано за мажоритарною системою, є закритими та недоступними для своїх виборців. Повністю довіряють Верховній Раді лише 1,6% українців.

Щодо перебігу голосування, рух "ЧЕСНО" зафіксував щонайменше 90 депутатів, які порушили вимогу Конституції про персональне голосування. Автори звіту зазначають, що парламент VII скликання відзначився 9 депутатами, які змінили політичну позицію всупереч волі виборців.

Зараз ви читаєте новину «Суспільство не розуміє, яких депутатів хоче бачити – Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути