пʼятниця, 23 жовтня 2020 13:41

Суркіс вніс до декларації достатньо коштів для виплати "ПриватБанку" 100% боргу своєї сім'ї за кредитами

Суркіс вніс до декларації достатньо коштів для виплати "ПриватБанку" 100% боргу своєї сім'ї за кредитами
Державний ПриватБанк готується відновити зобов'язання ФК "Динамо" (Київ) за кредитом 2013 року на 16,7 млн дол. і власника клубу Ігоря Суркіса - на 150 млн грн або близько 5 млн дол.

Народний депутат Григорій Суркіс вніс до декларації достатньо коштів для виплати "ПриватБанку" 100% боргу своєї сім'ї і "Динамо" по кредитах.

Так, видання LIGA.net, посилаючись на джерела в банку повідомило, що Державний ПриватБанк готується відновити зобов'язання ФК "Динамо" (Київ) за кредитом 2013 року на 16,7 млн ​​дол. і власника клубу Ігоря Суркіса - на 150 млн грн або близько 5 млн дол.

До червня 2020 року ці зобов'язання були закриті, оскільки в січні 2018 банк провів взаємозалік боргу Динамо, Ігоря Суркіса і Світлани Суркіс (дочка Григорія Суркіса, борг - 3,5 млн грн), списавши з депозитних рахунків членів сім'ї Суркісів близько 22 млн дол.

15 червня ПриватБанк здобув перемогу у Великій палаті Верховного суду, яка підтвердила, що банк правомірно конвертував депозити сім'ї Суркісів (в сумі - на 1 млрд грн) під час націоналізації в грудні 2016 року. Приводом для списання стала зв'язаність Суркісів з екс-власником банку Ігорем Коломойським, який володіє медіахолдингом 1+1 спільно з Ігорем Суркісом.

Рішення Великої палати фактично анулювало взаємозалік, виконаний в 2018 році. Таким чином, Суркіси позбулися прав на депозити в Приватбанку, а їх зобов'язання перед фінустановою тепер повинні бути відновлені.

Також, за інформацією джерел LIGA.net в банку, ПриватБанк розраховує виставити рахунки Динамо, Ігорю і Світлані Суркіс до кінця цього року. Оскільки терміни дії кредитних договорів закінчилися в 2018-му, позичальникам доведеться або відразу гасити борг, або домовлятися з банком про реструктуризацію.

Крім того, банк планує повернути близько 330 млн грн, які в 2018 році були виплачені Суркісам живими грошима як повернення депозитів.

Таким чином, загальна сума боргу "Динамо" та Ігоря Суркіса перед "Приватбанком" становить 21,7 млн ​​дол. і 330 млн грн.

Григорій Суркіс - єдиний член сім'ї Суркісів, хто оприлюднив електронну декларацію. І аналіз її даних вказує на те, що у депутата Суркіса грошей для погашення боргу "Динамо" і членів своєї сім'ї перед державним "Приватбанком" більш ніж достатньо.

Так, на банківських рахунках у Суркіса лежить понад 10,2 млн дол., 1,9 тис.грн і більше 156 тис. євро. На банківську карту нардеп тримає 15,5 тис. грн.

Готівкою Суркіс тримає 84 тис. дол., 79 тис. євро, 965 тис. грн і 46 тис. фунтів стерлінгів.

Питання про те, чому Суркіси досі не розрахувалися з боргами перед державою, залишається відкритим.

Тим більше, що в минулому році (згідно з декларацією), Суркіс молодший зайняв у Суркіса старшого 158 млн грн. На які потреби - в декларації нардепа не уточнюється, але борг перед банком Суркіс молодший так і не закрив.

Нагадаємо, що в червні, розглядаючи багаторічний спір Суркісів з "Приватом", Верховний Суд став на сторону держбанку.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс вніс до декларації достатньо коштів для виплати "ПриватБанку" 100% боргу своєї сім'ї за кредитами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути