середа, 25 листопада 2020 11:13

Шукала роботу продавця і віддала 370 тис.: показали донорів партії Пальчевського

Шукала роботу продавця і віддала 370 тис.: показали донорів партії Пальчевського
Пальчевського часто показували на телеканалі, пов'язаному з Медведчуком.

Партію "Перемога Пальчевського" на мільйони профінансували студенти і безробітні. Про це повідомляє рух "Чесно".

За фінансовим звітом 29 млн грн внесків від 79 людей надійшли на центральний рахунок партії. Лише кілька донорів центрального офісу партії мають власний бізнес, а ще десяток протягом останнього року шукали роботу.

Більшість донорів зареєстровані в Києві і надсилали однакові внески — 340–380 тис. грн. Гроші перераховували в ті самі дні, а судячи зі схожості номерів розрахункових документів — у той самий спосіб.

Значна частина внескодавців розміщували резюме на сайті з пошуку роботи Work.ua. Деякі шукали роботу влітку 2020-го, у той самий час, коли надсилали на рахунок партії великі суми.

Наприклад, Ксенія, яка віддала 350 тис., у липні шукала роботу адміністратора із зарплатою у 10 тис. грн.

Наталія, яка перерахувала 370 тис, у липні також шукала роботу продавця-консультанта, із зарплатою 12 тис. Коли "Чесно" зателефонував жінці, вона вислухала питання і відключилася, після чого припинила відповідати на дзвінки.

Анастасія шукала роботу акаунт-менеджера в серпні. Тоді ж перерахувала "Перемозі Пальчевського" 398 тис. Водночас у Facebook Анастасія агітувала за партію "Національний корпус".

Донорка Юлія, яка згідно зі звітом віддала партії 392 тис., розповіла, що гроші нікому не надсилала і взагалі не має ніякого стосунку до політики. У березні 2020 року шукала роботу касира із зарплатою 10 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти нагадали Пальчевському про "воссоединение" на кремлівському телеканалі. Він агресивно відреагував

У реєстрах системи YouControl вдалося встановити, що багато донорів не мають жодного зареєстрованого бізнесу.

Імена частини донорів ідентичні з іменами вступників до вишів у 2014–2018 роках. Серед них внески від 365 до 398 тис.

Значна частина донорів навчається в Київському національному торговельно-економічному університеті.

Крім того, партію фінансували люди з однаковими прізвищами, що може свідчити про їхні сімейні зв'язки. Надсилали гроші в один день.

Ймовірно, що партія у такий спосіб централізовано заводила на рахунок гроші через підставних донорів, припускають у "Чесно".

Партія "Перемога Пальчевського" отримала назву в червні 2020 року. Раніше вона називалася "Україна завтра", була зареєстрована 2015-го.

На місцевих виборах борди з партією були масово розвішані по містах. Вперше сітілайти з Пальчевським зафіксували в Києві торік у квітні.

Його часто показували на телеканалі "112 Україна", який пов'язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

Незважаючи на ранній початок кампанії та її масштаби, "Перемога Пальчевського" до Київської міської ради так і не зайшла, набравши менше 5% голосів виборців. А на виборах мера Києва Пальевський отримав 5,3%.

На виборах мера Києва 25 жовтня переміг чинний міський голова Віталій Кличко. Він отримав 50,51% голосів.

До Київської міської ради пройшли 7 партій: "Європейська солідарність", УДАР, "Єдність Олександра Омельченка", ОПЗЖ, "Слуга народу", "Батьківщина" і "Голос".

Зараз ви читаєте новину «Шукала роботу продавця і віддала 370 тис.: показали донорів партії Пальчевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути