четвер, 24 червня 2010 16:05

Сухий пішов з Тернопільщини, бо Янукович її не фінансував - політолог

Сухий пішов з Тернопільщини, бо Янукович її не фінансував - політолог

Новий губернатор Тернопільщини Михайло Цимбалюк буде виводити область із кризи.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог із Тернополя Володимир Колінець.

"Цимбалюк – виходець із Західної України. У нього має бути вроджений дух патріотизму. Він буде робити спроби, щоб витягнути область із кризи. Найбільші проблеми у нас зараз – це збанкрутілі спиртзаводи, високі процентні ставки на кредити для сільського господарства і останнє місце в Україні по зарплатах. Від найближчої області у переліку ми відстаємо на 200 гривень", - сказав він.

Політолог пояснив звільнення Ярослава Сухого із посади голови облдержадміністрації нестачею фінансування краю зі столиці.

"Сухий пішов із Тернопільщини, бо область важка. Є дуже багато невирішених проблем. Очевидно, він сподівався на більше фінансування з центру. А його не було. Президент Янукович і уряд Азарова до нашої області ставляться як до другорядної. Це тому, що люди не голосували за Януковича на виборах", - вважає Колінець.

Експерт перелічив переваги праці у парламенті, на яку своє губернаторство проміняв Сухий.

"Нардепом бути вигідніше, ніж очолювати область. 18 тисяч гривень зарплата. Плюс дають гроші на "кишенькові" витрати і відрядження – не менше 10 тисяч. Роботи небагато і відповідальність менша. Можна поїхати відпочивати за кордон чи лікуватися у престижних українських клініках – усе оплачує Верховна Рада. А картка тим часом "сама" голосує. Та й теперішні депутати парламенту набагато менше працюють над законами, ніж народні обранці перших скликань", - зазначив він.

За словами Колінця, кадрові перестановки в Україні можливі і надалі.

"На всі посади намагаються привести своїх людей. Наприклад, коли Цимбалюк у 2004-му очолював область, керівником міліції був Федір Бортняк. Тепер знову маємо ту саму картину. Ставки зараз на ще кумівську номенклатуру. Це одна команда по всій Україні", - наголосив політолог.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Сухий пішов з Тернопільщини, бо Янукович її не фінансував - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути