середа, 16 червня 2010 14:05

Сухий передумав повертатися в парламент

Сухий передумав повертатися в парламент

Губернатор Тернопільщини Ярослав Сухий спростував інформацію про свою відставку та повернення на роботу до ВР.

Про це сказано у його заяві, яку оприлюднила Тернопільської ОДА

"Сенсації не сталося – призначений 6 квітня 2010 року на посаду голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ярослав Сухий продовжує працювати на цьому посту. Чутки про мою відставку є, м"яко кажучи, сильним перебільшенням", - зазначив чиновник.

Водночас губернатор заявив, що існують певні питання стосовно його статусу народного депутата, але вони ближчим часом будуть вирішені у відповідності до чинного законодавства.

"Продовжую працювати на посаді голови облдержадміністрації і працюватиму доти, доки вважатиме за потрібне і доцільне президент України Віктор Янукович, який і довірив мені цей пост", - сказав Ярослав Сухий.

Водночас, як розповів губернатор в інтерв'ю "Газеті по-українськи", він не мав планів повертатися на Тернопільщину.

"Не намагався цю посаду здобути. Зі мною консультувалося керівництво фракції стосовно головних кандидатур на посаду. Їх було 12 осіб. Характеристики давав нормальні, бо всіх знав", - сказав він.

За словами Сухого, він погодився очолювати область тільки після співбесіди із Віктором Януковичем.

"Президент призначив мене губернатором з конкретними настановами щодо моєї роботи в регіоні. Відмовити Президенту я не міг", - зазначив очільник ОДА.

Зокрема, як зазначив губернатор, головним завданням яке поставив Янукович була боротьба з бідністю

"Президент рекомендував займатися господаркою, а не політикою. Головні настанови були боротися з бідністю і повернути довіру до влади".

Серед успіхів на цій посаді губернатор називає повернення в область 30 мільйонів гривень ПДВ промисловим підприємствам та підбір кадрів на роботу в облдержадміністрацію та райадміністрації.

"При підборі кадрів я не виходив із політичних мотивів. Призначав лише з погляду профпридатності. Тому зараз маю нарікання від різних партій", - додав Сухий.

Раніше, голова фракції партії Регіонів Олександр Єфремов заявив, що просив Віктора Януковича звільнити Ярослава Сухого з посади губернатора Тернопільщини.

Зазначимо, що Ярослав Сухий до цього часу залишається депутатом ВР, хоча згідно до законодавства його мали позбавити повноважень ще в квітні.

Зараз ви читаєте новину «Сухий передумав повертатися в парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути