Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2018 12:41

Шуфрич із Вілкулом взялися захищати скандальні телеканали

Шуфрич із Вілкулом взялися захищати скандальні телеканали
Олександр Вілкул і Нестор Шуфрич у січні 2018-го голосували проти визнання Росії країною-агресором. Фото: apostrophe.ua

Регламентний комітет Верховної Ради розглядає пропозицію скасувати постанову, якою Верховна Рада підтримала петицію українців проти телеканалів "112 Україна" та NewsOne.

Із такою ініціативою на комітет прийшли колишні "регіонали" Олександр Вілкул і Нестор Шуфрич.

Вілкул переконує, що санкції проти цих телеканалів стануть намаганням "зачистити поле від опозиційних політиків та опозиційних каналів".

"Цю постанову треба переголосувати. І тому, що було кнопкодавство. І щоб у нас не було тиску на свободу слова. І щоб багато депутатів мали можливість реабілітуватися. Багатьом соромно, вони казали, що не розуміли, за що голосували", - сказав Вілкул.

Шуфрич сказав, що відразу після голосування постанови він повідомив голові ВР Андрію Парубію про кнопкодавство і тепер, "якщо питання не переголосують, буде підписана сфальсифікована постанова". При цьому екс-"регіонал" не згадав, як 16 січня 2014-го разом із однодумцями руками голосували за диктаторські закони, які обмежували права українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український телеканал похвалився премією з Росії

У вересні на сайті парламенту з'явилася петиція про "припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" та NewsOne. За 10 днів вона набрала 25 475 підписів. 4 жовтня Верховна Рада підтримала петицію і направила Раді нацбезпеки та оборони звернення про застосування економічних санкцій проти цих телеканалів. Секретар РНБО Олександр Турчинов пообіцяв зібратись, як тільки отримають постанову.

Наприкінці серпня екс-заступник голови АП Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління телеканал NewsOne. Тоді ж стало відомо, що новий генпродюсер телеканалу "112 Україна", якого призначили після зміни власника, пов'язаний із Віктором Медведчуком.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич із Вілкулом взялися захищати скандальні телеканали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути