понеділок, 01 липня 2013 10:35

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Судимість з Тимошенко буде знята — Кармазін

Судимість з Тимошенко буде знята — Кармазін
Юрій Кармазін. Фото: kontrakty.ua

Екс-депутат Юрій Кармазін вважає, що парламент не підтримає законопроект Сергія Міщенка, який пропонує дозволити засудженим громадянам балотуватися в президенти. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Бо інакше ми можемо дійти до абсурду. Те, що у нас сьогодні відбувається в державі, і так не має аналогів, коли говорять: Ваш президент відбував покарання, не служив в армії і не приймав присягу їй на вірність. В Національній академії Збройних сил кілька днів тому, коли був випуск, посол Англії виступав українською мовою, а міністр оборони — російською. Уявити собі подібне в будь-якій країні світу було б неможливо", - пояснив політик.

За словами Кармазіна, засудженим не можна балотуватися, тому він особисто також не проголосував би за таку ініціативу. "Коли приймали закон про вибори президента, я був одним із тих депутатів, які відстоювали позицію, що глава держави не має права мати ніяку судимість — ні зняту, ні погашену. До нього повинні бути особливі вимоги. Я розумію, що Сергій Міщенко хотів тільки добре зробити. Бо це фактично законопроект про надання дозволу Юлії Тимошенко бути президентом. Але це означатиме визнання того, що вона засуджена законно. Я вважаю, що це не так. Це чистої води політичне переслідування. Тому час розставить все на свої місця — судимість з неї буде знята, і вона зможе балотуватися", - зауважив він.

"Цей законопроект рівнозначний тому, чи може балотуватися Тимошенко на посаду президента в нинішньому стані прямо із в'язниці, чи можна змиритися з тим, що у неї статус засудженої. Цього робити не можна. Треба добиватися її виходу із в'язниці для оздоровлення. Наступний етап — повна реабілітація, після чого вона повинна балотуватися. Бо третина громадян України, які мають право на голосування, минулого разу віддали за неї свої голоси. До 2015 року ще багато часу", - додав колишній депутат.

Зараз ви читаєте новину «Судимість з Тимошенко буде знята — Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути