Ексклюзиви
четвер, 17 червня 2010 14:15

Суддю ВСУ звільняють за принциповість – Онопенко

Суддю ВСУ звільняють за принциповість – Онопенко

Голова Верховного суду України Василь Онопенко вважає розправою звільнення судді ВСУ Олександра Волкова. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Звільняють не просто суддю, а суддю Верховного Суду, заступника голови Ради суддів України і голову військової колегії. Це є показовим. Роблять це через його принциповість, чесність і справедливість", - зауважив Онопенко.

"Звільняють за рішення, які він приймав у 2003-2005 роках. Він це робив не один, а в складі трьох суддів... Є таке поняття, як таємниця дорадчої кімнати. Ніхто не знає, яку позицію там займав Волков. Можливо, він виступав за зовсім інше рішення", - додав голова ВСУ.

Він запевнив, що Волков не порушував законодавства, а його хочуть зняти з посади навіть без пенсії. "Є намагання налякати суддів. Якщо суддю Верховного суду звільнили, то що буде з іншими? Відповідальність за ці речі лежить на коаліції", - пояснив Онопенко.

"Я не боюся відставки. Менше всього про це думаю. Можуть добратися до кого за вгодно. Але в мене є принципова позиція, яку я не зміню за будь-яких обставин", - зазначив він.

Нагадаємо, голова регламентного комітету Верховної Ради Сергій Ківалов пропонує звільнити суддю Верховного суду Олександра Волкова.

Йому ставиться в провину ціла низка порушень, у тому числі участь у перегляді в касаційному порядку справ, які в першій та апеляційній інстанціях розглядав його близький родич - брат дружини суддя Ігор Бараненко.

Зараз ви читаєте новину «Суддю ВСУ звільняють за принциповість – Онопенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути