пʼятниця, 22 червня 2012 16:32

Суддям доведеться відповідати за "штучну" справу Луценка - "нунсівець"

Суддям доведеться відповідати за "штучну" справу Луценка - "нунсівець"
Кирило Куліков каже, що суд розглядає штучну справу щодо Луценка. Фото: genshtab.censor.net.ua

Захисту не дозволяють викликати тих свідків, які на його думку можуть бути важливими у справі Юрія Луценка.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний -депутат від "НУ-НС" Кирило Куліков.

"Про суд тут нічого казати. Хочу сказати тільки про одне - вони мовби спеціально створюють прецедент порушення процедури справедливого суду. Це є основним аспектом. Європейському суду, наприклад, що таке категорія справ "захист", "злочин" чи "розшук" вони своїм європейським розумом ніколи не зрозуміють. В житті не зможуть. Це абсолютно  внутрішня процедура міліції", - сказав нардеп, коментуючи сьогоднішнє судове засідання по справі екс-міністра внутрішніх справ Луценка.

Він зауважив, що захисту екс-міністра суд увесь час відмовляє у всіх клопотаннях.

"Суд є конкурентним, коли конкурують дві сторони: адвокат та звинувачення. Але не коли сторона захисту не має ніяких прав, їй увесь час в цьому відмовляють. Ми просимо викликати до суду таких-то свідків, просимо залучити до матеріалів справи  документі, але нам відмовляють. Практика судочинства каже про те, що будь-які документи в процесі мають право бути долученими до справи. Далі вже йде розгляд по суті, чи вони потрібні. Нам не дозволили викликати тих свідків, які  на нашу думку можуть бути важливими для цієї справи. Це все процесуальні порушення, які в кінці-кінців виливаються в негативне рішення", - додав Куліков.

За його словами, все рівно стороні обвинувачення доведеться відповідати за свої вчинки.

"Навіть якщо є вбивця Брейвік, який вбив 70 людей, і  якщо його сторона  вимагає долучити до справи подружку з першого класу, яка дасть свідчення, тоді весь процес може бути відмінений. У випадку із Луценком це зовсім забавна історія. В мене реально таке відчуття, що це все  штучне. Потім людям доведеться відповідати. А ми бачили під час суду, що вони просто не готові  до цього",- зауважив "нунсівець".

Зараз ви читаєте новину «Суддям доведеться відповідати за "штучну" справу Луценка - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути