четвер, 05 серпня 2010 14:14

Суддя визнав винним "свободівця", який протестував проти Кирила

Суддя визнав винним "свободівця", який протестував проти Кирила

Суддя Шевченківського райсуду столиці Оксана Ретьман визнала винним у вчинені адміністративного правопорушення Вадима Фещенка - учасника акції проти приїзду патріарха Кирила. Підсудному винесли усне попередження.

"Суддя вважає, що я був бездіяльним до наказів підполковника міліції Бока. Він наказував учасникам акції розійтись, але нас оточили бійці "Беркуту" і не давали пройти," - розповів Вадим Фещенко представникам партії "Свобода", які улаштували акцію протесту під стінами Шевченківського суду.

Прийшло близько трьох десятків демонстрантів. В руках тримали партійні прапори і транспаранти "Геть міліцейське свавілля", "Ні неправосудним рішенням суддів". Люди скандували "Ганьба судді Ретьман". Їх зупинила міліція біля воріт суду.

Вісьмох активістів Всеукраїнського об'єднання "Свобода" міліція затримала 26 липня біля готелю "Хаят". Вони мали намір провести театралізоване шоу "Гламурні гастролі кремлівського гебіста". Керував операцією заступник начальника управління охорони громадського порядку столиці підполковник міліції Сергій Бойко.

Затриманих звинуватили у порушенні порядку проведення масових заходів. Представники "Свободи" стверджують, що звинувачення безпідставне, оскільки за такі дії можна притягти до відповідальності лише організаторів акції, а не її учасників.

"Свобода" вважає цей процес виявом політичних репресій, брутальним порушенням конституційних прав громадян України, в тому числі права на мирні зібрання.

Рішення, які ухвалює суддя Ретьман, узаконює міліцейське свавілля та освячує порушення конституційних прав громадян," - таке повідомлення з"явилось сьогодні після винесення рішення по справі Фещенка на офіційному сайті Всеукраїнського об"єднання.

Крім того, у Шевченківському суді сьогодні проходить черговий етап розгляду справи активіста Конгресу українських націоналістів Миколи Коханівського, який пошкодив кувалдою пам"ятник Володимиру Леніну на Бессарабській площі столиці. Підсудний перебуває на підписці про невиїзд. На засідання прийшов у чорній вишиванці.

"Те що ми сьогодні робимо - виборюємо нашу незалежність. Чи виступаючи за соціальні привілеї для нашого народу, чи з політичними вимогами. Нинішня влада робить все, що незалежність в нас відняти. Але владі не вдасться через суди чи в інший спосіб нашу голову нахилити", - заявив зібранню Микола Коханівський.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Суддя визнав винним "свободівця", який протестував проти Кирила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути