пʼятниця, 31 серпня 2018 11:40

Суддя Верховного суду отримала від російського окупанта податковий номер - ЗМІ

Суддя Верховного суду отримала від російського окупанта податковий номер - ЗМІ
НАЗК вже 10 місяців перевіряє е-декларацію судді Валентини Сімоненко, пише журналіст Наталія Соколенко. Фото: zib.com.ua

Новопризначена президентом суддя Верховного суду Валентина Сімоненко має індивідуальний податковий номер РФ від окупаційних органів влади Севастополя.

Про це у Facebook повідомила журналіст, представник Громадської ради доброчесності Наталія Соколенко.

"Питання до президента : у чому суть судової реформи, ініційованої вами? У тому, щоб призначити до нового Верховного Суду суддю, яка має індивідуальний податковий номер РФ? Цей номер можна отримати лише за особистим зверненням до органів РФ. Індивідуальний податковий номер Валентина Сімоненко отримала в окупаційної податкової РФ Севастополя! За це воюють і вмирають українці на війні з Росією? За те, щоб головнокомандувач заплющував очі на такі факти? Чи не заплющував, а робив це свідомо?" - написала журналіст.

Вона повідомила, що Громадська рада доброчесності встановила факт недекларування Сімоненко корпоративних прав її тодішнього чоловіка.

"НАЗК вже 10 місяців перевіряє е-декларацію Сімоненко", - зауважила журналіст і додала, що агенство направило запити про майно кандидата і членів її сім'ї до органів РФ.

"Оцініть висловлювання цієї кандидатки на посаду судді Верховного Суду (який, прийде час, має судити окупантів і колаборантів) про окупацію Криму. Журналісти на брифінгу у ВРП 29 грудня запитують її: "Це правда, що ваша рідна сестра залишилася в окупованому Криму і працює на окупаційну владу в її органах?". Сімоненко відповідає: "Моя сестра доросла самостійна людина. Ми виросли в Криму. Але політики нас розділили і Бог їх покарає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У комісії заперечують "конвеєр" відбору суддів за 7 хвилин

Наприкінці серпня президент Петро Порошенко призначив 2 суддів до Верховного суду – Валентину Сімоненко та Сергія Слинька, які отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Верховного суду отримала від російського окупанта податковий номер - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути