пʼятниця, 15 лютого 2019 15:37

Суддя у справі Супрун оголосив про самовідвід

Суддя у справі Супрун оголосив про самовідвід
Каракашьян спочатку відсторонив Уляну Супрун від виконання обов'язків глави МОЗ, а потім повернув їй повноваження. Фото: minjust.gov.ua

Суддя Окружного адмінсуду Києва Сергій Каракашьян заявив про самовідвід у справі про позов нардепа Ігора Мосійчука проти очільниці Міністерства охорони здоров'я Уляни Супрун.

Про це повідомив речник суду Богдан Санін.

"Перша обставина - на суддю була подана скарга до Вищої ради правосуддя. Суддя розцінив таке звернення, як тиск... Друга обставина - коли він вирішував ухвалу про скасування заходів із забезпечення позову, він змушений був дати оцінку певним доказам, які стосуються уже розгляду справи по суті. Таким чином для судді виникли обставини, які викликають сумнів у його незаангажованості та об'єктивності... Суддя вирішив узяти самовідвід", - сказав Санін.

Справу передадуть на автоматичний перерозподіл, який визначить, хто далі вестиме справу.

"Коли саме чекати на нового суддю, залежить від того, коли справа буде передана до технічного відділу", - пояснив Санін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Супрун заведуть кримінальну справу

5 лютого Окружний адмінсуд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Рішення ухвалив суддя Сергій Каракашьян за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

14 лютого той самий суддя відмінив свою ухвалу і повернув Супрун повноваження.

Зараз ви читаєте новину «Суддя у справі Супрун оголосив про самовідвід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути