понеділок, 11 липня 2011 07:15

Суддя Кірєєв забув вказати, з якого числа засуджений має сісти в тюрму

Автор: фото: REUTERS
  Суддя Родіон Кірєєв на досудовому слуханні у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко 24 червня 2011 року
Суддя Родіон Кірєєв на досудовому слуханні у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко 24 червня 2011 року

Суддя Печерського райсуду столиці 31-річний Родіон Кірєєв, який веде справу Юлії Тимошенко, прописаний у квартирі на Нивках. Від метро автобусом їхати 15 хв.

Це колишній відомчий 10-поверховий будинок заводу "Квазар". Стоїть у дворі за "хрущовками", має шість під'їздів. На дверях – кодовий замок, консьєржки нема. Двері двокімнатної квартири Кірєєвих на восьмому поверсі оббиті дерматином, поруч дзвінок із червоною лампочкою, світиться. Вдома нікого немає.

"Я б Родіона не впізнала, десять років не бачила, - каже 61-річна Ольга Георгіївна, сусідка Кірєєвих. - Він тут давно не живе. А мама (59-річна Людмила Кірєєва) приходить, вона пенсіонерка, десь підробляє. Вдома рідко бува. Родіон дуже чемний був, вітався, пропускав у дверях. Дуже акуратний, чистенький, вигладжений. Вони з матір'ю жили удвох.

Сусідка, що живе поверхом нижче, на 7-му каже, мати судді іноді грала на піаніно. Людмилу Кирєєву описує, як повнотілу жінку.

- Волосся підфарбовувала в світлий колір, а зараз сива. В податковій ніби працювала. А син, як одружився, відразу до жінки переїхав. Мама ображалась, що на весілля її не запросив.

Родіон Кірєєв одружений, виховує 9-річного сина. Отримав прізвисько - Гаррі Поттер за схожість із головним героєм фільму. За минулий рік задекларував 61,5 тис грн. Має квартиру площею 56,76 кв м, а у дружини - на 79 кв м. Вона за рік нічого не заробила. У подружжя є три авто — ВАЗа та "Хьюндай Тюксон" зареєстровані на суддю, "Хьюндай Акцент" — на дружину. На банківському рахунках в Кірєєва - 55,87 тис. грн.

Кірєєв - не професіонал, вважає колишній суддя 70-річний Юрій Василенко:

"Звертає увагу на якісь дрібниці. Каже адвокату: приберіть руку зі столу судді. Хіба це принципово? Реагує на крики із зали. Без його дозволу прокурори встають і розмовляють. Він не робить їм зауваження. Невідомо, він керує процесом, чи процес ним. З того часу, як до нього потрапила справа, він не міг її фізично навіть продивитися. Я Кірєєва раніше не бачив. Не знаю, яким чином його перевели до Печерського суду. Туди потрапити вкрай важко.

До травня 2011-го Кірєєв два роки працював в місті Березань Баришівського району на Київщині. Щодня їздив туди з Києва туди машиною. Прокидався о 5 ранку. Не обідав. Розглядав переважно дрібні адміністративні порушення. За два роки Кірєєв виніс два вироки за кримінальними справами.

"Два роки тому в Березані Сергій Баляс, житель села Коржі, зачепив автомобілем двох пішоходів. Від травми один помер. Ця справа для міста була резонансною, - розповідають у редакції "Березанських вістей". - Кірєєв більше року розглядав справу. Задовольнив позов потерпілого на 132 тисячі гривень". Винного в ДТП засудили до чотирьох років тюрми. Але суддя забув вказати, з якого числа засуджений має відбути покарання. І не змінив запобіжний захід - підписку на невиїзд на арешт. Виконавча служба Березанського райсуду відмовилась виконати вирок. Винуватець ДТП сам прийшов у міліцію. Але в тюрму його не взяли. Мовляв, сталась судова помилка і вони самі не знають, що робити. Чоловік досі ходить із цим вироком. 

Зараз ви читаєте новину «Суддя Кірєєв забув вказати, з якого числа засуджений має сісти в тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути