пʼятниця, 17 липня 2020 16:49

Судді Павлу Вовку оголосили підозру у захопленні влади - місце його перебування невідоме

Судді Павлу Вовку оголосили підозру у захопленні влади - місце його перебування невідоме
Павло Вовк веде справи проти Петра Порошенка. Фото: Facebook/Павло Вовк

Голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку оголосили про підозру у створенні злочинної організації та захопленні влади.

Про це повідомив редактор Liga.net Петро Шуклінов у своєму Telegram-каналі.

"НАБУ прямо зараз пред'явило підозри голові Окружного адмінсуду, його заступникам та ще цілій купі чиновників і суддів. Підозрюють у створенні злочинної організації/захопленні влади", - написав Шуклінов.

Він зазначив, що, за законом, затримати суддів не можуть. Рішення щодо них буде ухвалювати Антикорупційний суд.

"Підозри ґрунтуються на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка, частина з яких була опублікована 2019 року. Там на записах Вовк обговорює, як він збирається тиснути за допомогою судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні собі рішення", - повідомив головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шеф, давай щось утнемо. Я готовий" - НАБУ опублікувало записи розмов суддів Окружного суду

Крім Вовка, про підозру повідомили його заступнику Євгену Аблову, п'яти суддям Окружного адмінсуду Києва, а також голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку, передає "Слово і діло" із посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, сам Вовк перебуває у відпустці і його місце перебування не встановлене. Детективи проводять обшуки у фігурантів справи.

У пресслужбі Окружного адмінсуду Києва повідомляють про проведення слідчих дій у приміщенні нібито у "справах Майдану". У суді додали, що обшуки тривають на підставі ухвали Ленінського районного суду міста Кропивницького.

Окружний адмінсуд міста Києва відомий скандальними рішеннями. Зокрема, відстороненням в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, скасуванням рішення про націоналізацію Приватбанку. Він дозволив в'їзд російському акторові Федору Добронравову, який підтримав окупацію Росією Криму. Скасував рішення Київради про перейменування проспектів на Степана Бандери і Романа Шухевича.

Павло Вовк є головуючим суддею у справах проти п'ятого президента Петра Порошенка.

Євген Аблов 9 грудня 2013 року ухвалив рішення, яке призвело до розгону "Беркутом" активістів Майдану. У травні 2017-го Вища рада правосуддя відмовилась звільнити Аблова.

Зараз ви читаєте новину «Судді Павлу Вовку оголосили підозру у захопленні влади - місце його перебування невідоме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути