пʼятниця, 12 липня 2013 10:38

Доля Тимошенко залежить від німецьких лікарів - МОЗ

Доля Тимошенко залежить від німецьких лікарів - МОЗ
Юлія Тимошенко. Фото: vidomosti-ua.com

Оперувати чи ні екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко - мають вирішувати німецькі лікарі. Без рекомендацій німецької сторони, українські лікарі не мають права втручатися у процес лікування екс-прем'єра.

Про це заявив головний терапевт Міністерства охорони здоров'я, член Міжнародної медичної комісії Василь Нетяженко, пише "Дзеркало тижня".

"Тимошенко, за її вибором, лікують фахівці німецької клініки Шаріте. Рішення про операцію - їхня прерогатива", - сказав він.

Нетяженко зауважив, що як тільки українських членів комісії запросять для обговорення цієї теми, вони дадуть відповідну інформацію у ЗМІ.

Дочка екс-прем'єра Євгенія Тимошенко раніше заявляла, що лікарі "Шаріте" наполягають на тому, щоб операція була проведена якомога швидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні іспанці нагородять Тимошенко медаллю за захист демократії

Головний лікар харківської Центральної клінічної лікарні №5 Михайло Афанасьєв заявив, що екс-прем'єр не дає згоди на обстеження українськими лікарями.

Нагадаємо, раніше ЗМІ стало відомо, що після процедур 14 червня стан Тимошенко погіршився. Про це повідомили її захисник Сергій Власенко та донька. За словами Євгенії, її матір через сильний біль приймає знеболюючі, постійно знаходиться у ліжку і не може самостійно пересуватися.

21 червня Тимошенко відвідали лікарі з берлінської клініки "Шаріте". Проте жодних коментарів пресі про стан її здоров'я медики не надали.

19 червня президент Віктор Янукович під час зустрічі з лідерами парламентських фракцій, в тому числі з лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, дав зрозуміти, що не виключає можливості відпустити Тимошенко на лікування за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Доля Тимошенко залежить від німецьких лікарів - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути