вівторок, 11 грудня 2018 12:27

Суд зобов'язав ЦПК прибрати неправду про Мартиненка – адвокат

Суд зобов'язав ЦПК прибрати неправду про Мартиненка – адвокат
Печерський райсуд Києва змусив Центр протидії корупції прибрати з сайту недостовірну інформацію про екс-депутата Миколу Мартиненка (на фото). Фото: РБК-Україна

11 грудня Печерський райсуд Києва визнав недостовірною інформацію Центру протидії корупції про екс-депутата Миколу Мартиненка та зобов'язав ЦПК прибрати її із сайту.

Про це повідомила прес-служба Миколи Мартиненка з посиланням на адвоката Ганну Палагицьку.

"Центр Шабуніна зловживає коштами західних платників податків, демонструє політичну заанґажованість та обслуговує НАБУ. Представники ЦПК проголосили себе "антикорупціонерами" і вирішили, що закон їм не писаний, а презумпції невинуватості для них не існує. Вони звикли навішувати ярлики і без суду призначати винними", - вказується в повідомленні прес-служби.

Адвокат наголосила, що "у створеному ЦПК на грантові кошти "Реєстрі національних публічних діячів" на базі фейкових звинувачень НАБУ розміщений маніпулятивний негатив про Миколу Мартиненка. Без судових рішень сам ЦПК обвинуватив, розслідував і вирок виписав – "корупціонер".

"Виправдання ЦПК з цього приводу – це класичний зразок повного нехтування законом. Мовляв, "інформація у досьє підтверджена документами". Ціну цим папірцям ми вже бачили – власником офшору на незавіреній ксерокопії можна легко зробити кого завгодно", - сказала адвокат.

"Або аргумент ЦПК – ця інформація "уже публічно відома широкому загалу з численних журналістських розслідувань". За такою логікою хто завгодно може на основі численних публікацій у ЗМІ проголосити представників ЦПК корупціонерами. Нібито вони розікрали грантові кошти і подерибанили їх через рахунки ФОПів (до речі, ЦПК намагався спростувати цю інформацію, але суд програв). Нібито намагаються повернути Януковичу 1,5 мільярди конфіскованих в бюджет доларів. І багато ще всякого пишуть про ЦПК і Шабуніна. Але я не дозволю собі на основі цих публікацій говорити про те, що у ЦПК засіли злочинці. Тому що поважаю принцип презумпції невинуватості", - відзначила адвокат.

Вона спрогнозувала: "Ми обов'язково побачимо подвійні стандарти у виконанні "антикорупціонерів". Якщо суд ухвалює рішення не на їх користь – він автоматично стає "поганим" і "неправильним".

Прес-служба Мартиненка не виключила, що напередодні НАБУ тиснуло на суд в інтересах ЦПК. "Оголошення рішення суду неодноразово переносилось. А напередодні до Печерського суду таємно приїжджав детектив НАБУ Дерновий, який займався "справою Мартиненка". Не дивно, що ЦПК виступає знаряддям інформаційної війни з боку НАБУ", - вважають у екс-депутата.

"В цій історії є один дуже прикрий аспект. "Реєстр національних публічних діячів" був створений за гроші Єврокомісії. Він був задуманий як повна і об'єктивна база даних про українських політиків, прокурорів, суддів, силовиків та їхніх родичів", - говориться в повідомленні прес-служби.

"А тепер стає очевидним, що ЦПК зловживає коштами європейських платників податків і використовує цей реєстр як інструмент в політичній боротьбі на користь НАБУ", - підкреслюють у Мартиненка.

Зараз ви читаєте новину «Суд зобов'язав ЦПК прибрати неправду про Мартиненка – адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути