середа, 10 липня 2013 11:03

Суд знову переніс засідання щодо кримінальної справи проти Попова
9

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Учора Шевченківський районний суд Києва знову переніс судове засідання щодо поновлення кримінального провадження проти голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова через сквер Василя Стуса.

На суд не явився відповідач прокурор Євген Шаповалов. Він мав надати матеріали кримінального провадження, необхідні при розгляді справи. У зв'язку із відсутністю документів, суддя Віталій Циктіч переніс розгляд справи.

Нагадаємо, кияни звинувачують Попова в ігноруванні рішення Окружного адмінсуду, який зобов'язав КМДА створити сквер імені Василя Стуса на розі проспектів Палладіна та Перемоги.

"У черговий раз не з'явився прокурор, – говорить активіст Віктор Ткаченко. – Я собі не уявляю, щоб судді якийсь чиновник не дав потрібні документи. І взагалі до справи причетні упереджені особи, наприклад, прокурор Сергій Коваленко. Він був наглядачем у нашій справі. Я свідок, коли Коваленко говорив, що навчався разом із Поповим і гарно його знає. Можливо, він із Поповим і горілку пив".

Судова тяганина між ініціаторами створення скверу та владою триває з 2007 року. Незважаючи на низку вимог та постанов Держвиконслужби щодо зобов'язання КМДА створити сквер Стуса, жодних дій у цьому напрямку вчинено так і не було.

"Ми звернулися до Генпрокурора Пшонки з проханням порушити кримінальну справу проти керівника КМДА Попова "як злісного невиконувача рішення суду". І отримали повідомлення про відкриття кримінального провадження. Але потім була прийнята постанова ГУ МВС України у м. Києві про закриття кримінального провадження. Ми вимагаємо відновити кримінальну справу проти Попова", – зазначив Ткаченко.

За словами позивача Юрія Журавльова, на згаданій ділянці передбаченій для скверу хочуть побудувати автозаправку.

"Київ уже повністю розікрали, зовсім немає вільних ділянок. У власності київської громади відсутні землі. Крім того, у нас є інформація, що на ділянці скверу Стуса хочуть збудувати заправку, тому й триває така "тягамотина", - підкреслив він.

Чергове слухання справи про скасування постанови про закриття кримінального провадження Шевченківського РУ ГУ МВС України відбудеться 16 липня.

Зараз ви читаєте новину «Суд знову переніс засідання щодо кримінальної справи проти Попова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути