Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2018 14:15

Суд залишив Азарова без української пенсії

Суд залишив Азарова без української пенсії
Екс-прем'єру Миколі Азарову відмовили у виплаті української пенсії. Фото:kievvlast.com.ua

Верховний суд остаточно відмовив колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову в поновленні виплат української пенсії. Про це повідомляє "Українська правда".

"У задоволенні заяви ОСОБА_1 (Миколи Азарова), який діє через представника – ОСОБА_2 (адвоката Олександра Хоменка), відмовити", – ухвалили в суді.

Азаров просив Верховний суд скасувати попереднє рішення Подільського районного суду, який зобов'язав розглянути його заяву про поновлення виплат. Однак колегія не погодилась із його доводами про інші справи та визнала, що підстав для перегляду рішення немає.

Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає. Однак провадження може бути поновлене зі стадії, на якій його зупинили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній регіонал-втікач збирається йти на вибори президента України

Азаров оскаржував дії Пенсійного фонду щодо припинення виплати пенсії. Він також хотів змусити здійснювати їх через відділення Укрпошти за місцем реєстрації.

У вересні 2016 року Подільський райсуд визнав дії Пенсійного фонду незаконними та наказав розглянути заяву Азарова і прийняти щодо неї рішення. Пізніше Київський апеляційний адміністративний суд скасував це рішення та задовольнив лише одну вимогу екс-чиновника про необхідність розгляду його заяви. Вищий адміністративний суд України 2017 року залишив таке рішення без змін.

Микола Азаров перебуває у розшуку. Екс-прем'єр фігурує у справах про створення на базі Укртелекому телекомунікаційної мережі спеціального призначення за рахунок 220 млн грн із бюджету, протидію мирним акціям протесту, дозвіл на розширене застосування спецзасобів проти мітингувальників.

Зараз ви читаєте новину «Суд залишив Азарова без української пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути