пʼятниця, 05 жовтня 2007 13:50

Суд визнав вбитого Максима Курочкіна не винним

Суд визнав вбитого Максима Курочкіна не винним
Святошинський районний суд міста Києва визнав убитого у березні цього року російського бізнесмена Максима Курочкіна не винним у скоєнні злочину.

Про це повідомив його адвокат Василь Діденко.

За його словами, відповідну постанову суд виніс 24 вересня.

У рішенні суду йдеться: "Курочкіна Максима Борисовича визнати невинним та виправдати у зв"язку з недоведенням участі підсудного у вчиненні злочину".

Адвокат також зауважив, що рішення суду ще не набуло чинності, оскільки може бути оскаржене протягом 15 діб з моменту проголошення.

20 листопада 2006 року російський бізнесмен Курочкін був затриманий у міжнародному аеропорту "Бориспіль" за постановою Голосіївського райсуду Києва. За даними Національного центрального бюро Інтерполу в Україні, Курочкін підозрювався у причетності до скоєння двох злочинів, передбачених ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

23 листопада Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжним заходом для Курочкіна утримання під вартою строком на два місяці.

18 січня 2007 р. цей же суд подовжив ще на місяць арешт Курочкіна.

У лютому Головне слідче управління УМВС України у м. Києві та прокуратура передали до Святошинського райсуду кримінальну справу стосовно Курочкіна за вимагання грошей.

27 березня в Києві під час конвоювання біля будівлі Святошинського суду, який розглядав кримінальну справу, порушену стосовно Курочкіна за фактом здирництва, був застрелений підсудний, а також поранений співробітник конвою.

21 квітня прес-служба Генпрокуратури повідомила, що Службою безпеки України та Міністерства внутрішніх справ затримано ряд осіб, яких обгрунтовано підозрюють у причетності до скоєння навмисних вбивств Курочкіна і директора Дніпропетровського ринку "Озерка" Володимира Воробйова та ще ряду інших тяжких та особливо тяжких злочинів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Суд визнав вбитого Максима Курочкіна не винним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути