Ексклюзиви
понеділок, 09 грудня 2019 12:48

Суд Великої Британії починає розгляд справи "боргу Януковича"

Суд Великої Британії починає розгляд справи "боргу Януковича"
Суд планує завершити розгляд 12 грудня.

9 грудня Верховний суд Великої Британії почне розглядати питання так званого "боргу Януковича" приблизно у $4 млрд, який Росія відмовилася реструктуризувати.

Україна шукає сприятливе рішення в Лондоні, тому що облігація була структурована відповідно до англійського законодавства і повинна була бути погашена в грудні 2015 року, коли термін погашення євробондів на $3 млрд настав, пише "Радіо Свобода"

Суд планує завершити розгляд справи 12 грудня.

23 червня 2017 року Міністерство фінансів України заявило, що подало апеляцію на рішення Високого суду Лондона про судовий спір з Росією стосовно "боргу Януковича".

У вересні 2018 року Апеляційний суд у Лондоні задовольнив скаргу України в справі. Згідно з рішенням, суд мав слухати справу за повноцінною процедурою з урахуванням усіх політичних її моментів, як того вимагала Україна.​

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія конфіскувала $30 млн оточення Януковича

У грудні 2013 року тодішній президент Віктор Янукович домовився з президентом РФ Володимиром Путіним, що Росія надасть Україні кредит на $15 млрд через розміщення українських цінних паперів, які викупить Москва. Невдовзі перша частина цих облігацій на $3 млрд була розміщена на Ірландській фондовій біржі, і її й викупила Росія.

Упродовж осені 2015 року Україна узгодила реструктуризацію своїх боргових зобов'язань, включно зі списанням частини їх, із більшістю зі своїх приватних кредиторів – крім Росії, яка не погодилася на умови. Москва вважає, що цей борг є боргом української держави. Україна наполягає, що це приватний борг колишньої української влади й відтак має бути реструктурований на загальних підставах.

Зараз ви читаєте новину «Суд Великої Британії починає розгляд справи "боргу Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути