четвер, 13 січня 2022 17:59

Суд пояснив, чому відгуляв професійне свято під "купола" Круга

Суд пояснив, чому відгуляв професійне свято під "купола" Круга
У суді заявили, що "вправі самостійно обирати музичні твори". Фото: Facebook-сторінка суду

Пісню "Кольщик наколи мне купола" росіянина Михайла Круга виконували 15 грудня на День працівника суду в позаробочий час.

Пояснення опублікував Шевченківський районний суд міста Запоріжжя.

"Так, 15 грудня 2021 року в суддів Шевченківського районного суду м.Запоріжжя, поза межами робочого часу, відбулась зустріч з нагоди святкування професійного свята - Дня працівника суду.

Зустріч проходила в одному з ресторанів Запоріжжя, на святкуванні були присутні виключно судді, інших відвідувачів не було. Під час святкування було дотримано всіх вимог чинного законодавства України, зокрема і щодо карантинних обмежень. Захід був повністю оплачений особистими коштами присутніх", - написала установа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відправляли під арешт, позбавляли водійських прав: звільнення суддів Майдану відклали

Також заявили, що судді "вправі самостійно обирати музичні твори, книги, фільми, вистави, які їм подобаються".

"Про смаки не сперечаються – говорить відома приказка. Тому пропонуємо представникам громадськості, які роками опікуються судовою реформою, скласти переліки музичних творів, книг, фільмів, вистав тощо, які заборонено слухати, читати, дивитись суддям. До цих переліків пропонуємо додати перелік інших заборон, яких повинні дотримуватися у повсякденному житті судді", - написали.

Відео суддівського корпоративу з російським тюремним шансоном з'явилося у мережі вчора. На ньому співає заступник голови суду Павло Зарютін.

"Те, що українські судді діють і комунікують як хамовите і агресивне бидло - не новина. Але, здається, в цьому випадку вони щиро не розуміють у чому проблема. І я не знаю, що з цього гірше.

Сторінка суду посилається на відому приказку, що про смаки не сперечаються. А закон і Кодекс суддівської етики прямо кажуть, що "Суддя повинен бути прикладом дотримання високих стандартів поведінки з метою зміцнення довіри громадян у чесність, незалежність, неупередженість та справедливість суду".

Так що те, що "під час святкування було дотримано всіх вимог чинного законодавства" - теж брехня. Це раптом когось цікавить юридичний бік питання", - пише голова правління Фундації DEJURE, юрист Михайло Жернаков.

Торік у грудні, під час послання до Верховної Ради, президент Володимир Зеленський сказав, що судова реформа тільки починається і пишатися поки немає чим.

Зараз ви читаєте новину «Суд пояснив, чому відгуляв професійне свято під "купола" Круга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути